Rezervišite avio karte za Viljnus i posetite glavni i najveći grad Litvanije, smešten u jugoistočnom delu zemlje, na ušću Viljne u reku Neris.

Staro jezgro prestonice, specifičnog izgleda i lepote, jedno je od najočuvanijih u Istočnoj Evropi i nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Arhitektura baroka, gotike i romantizma, mnoštvo zelenila, veliki broj crkava i katedrala, krase ovu baltičku metropolu i čine je veoma privlačnom brojnim turistima i posetiocima.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko kupite avio karte za Viljnus, znamenitosti koje preporučujemo da obiđete su:

  • Stari grad
  • Nacionalni muzej
  • Kula Gediminas
  • Trg Katedrale
  • Crkva Svete Ane

Gde da kupite avio karte za Vilnijus?

Najpovoljnije cene letova iz Beograda za Vilnijus su na našem sajtu za let aviokompanijom Norwegian.

ŠOPING

Uživajući u šetnji Starim gradom videćete brojne radnje sa autentičnim predmetima i lokalnim proizvodima. U ulici Pilies Street nalazi se najveći izbor suvenira, nakita od ćilibara i umetnina od drveta i keramike. Odeću i obuću popularnih domaćih i stranih brendova pogledajte u buticima bulevara Gediminas Avenue.

Ekskluzivniju garderobu, juvelirnice i galerije najbolje je potražiti u “Glavnoj ulici”, Didžioji Street. Ako pored kupovine na jednom mestu, želite i da se zabavite, tržni centri su idealno rešenje za vas. Izdvojićemo Ozas Mall, Akropolis, Panorama i GO9.

HRANA I RESTORANI

U litvaniji se preferiraju jela od mesa, mleka i svežeg sira. Brašno ima veoma značajnu ulogu, ali sa druge strane stavlja se minimalna količina začina.

Krompir slobodno mogu da nazovu kraljicom litvanske kuhinje – ovo povrće se kuva i peče, a od njega se spremaju najrazličitija i vrlo ukusna jela.

Četiri četvrti sa kulinarskim specijalitetima

  • Aukshtytinays vole skutu jela i palačinke
  • Samogitijci jedu kašu.
  • Zuziytsya glavna jela su kaša od heljde, krompir i pečurke.
  • Suvalci imaju krompir i dimljeno meso.

HOTELI

U prestonici Litvanije i gradu crkava i katedrala, veliki izbor najpovoljnijeg smeštaja možete naći na linku hoteli u Viljnusu.

Anonimni

Gorica

najromanticniji grad na svetu

5 godina ago

Review Viljnus. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago