Kupite avio karte za Varadero i upoznajte grad smešten na poluostrvu Hikakos. Smešten između zaliva Kardenas i moreuza Florida, nalazi se na krajnjem severu Kube i Karipskog arhipelaga.

Turistička prestonica zemlje, prepoznatljiva po izuzetnom rezervatu prirode i bujnoj vegetaciji, odlikuje se predivnim peščanim plažama, zbog kojih se smatra jednom od napopularnijih destinacija u ovom delu sveta.

Elitno letovalište, svojom bogatom ponudom, lepotom, klimom i okruženjem, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a vaš odmor na ovom rajskom mestu, ostaće nezaboravan.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko rezervišete avio karte za Varadero, ono što pri poseti ne smete propustiti su:

  • Plaže
  • Ekološki park
  • Gradski muzej
  • Ambrozijeva špilja
  • Josonov park

Gde da kupite avio karte za Varadero?

Do omiljenog kubanskog letovališta putujte kompanijama Air Canada I Aeroflot, a jeftini avionski letovi se mogu naći na našem sajtu.

ŠOPING

Varadero predstavlja magnet kubanskog turizma sa dugom peščanom plažom i velikim brojem hotela. U holu svakog hotela nalaze se butici gde možete kupiti garderobu, čuvene kubanske cigare, slatkiše, suvenire.

U suvenire spadaju majice, tanjiri, privesci, pepeljare, vaze, podmetači za čaše i svugde je naslikan lik legendarnog Če Gevare.U prodavnicama moguće je kupiti CD-ove sa pesmama posvećenim Če Gevari.

HRANA I RESTORANI

Tradicionalno i omiljeno jelo Kubanaca je congri. Jelo se sastoji od pirinča i pasulja. Služi se 4 do 5 puta nedeljno sa mesom ili bez mesa. Ukoliko se pirinač i meso služe odvojeno, jelo se zove arroz con frijolez, pa se pasulj služi u zasebnoj posudi i preiva se preko pirinča.

Popularno je jelo lechon asado- pečena svinjetina. Konzimira se u velilim količinama tropsko voće, povrće, morski plodovi. Pečena banana je neizostavni deo svakog obroka.

HOTELI

Kada poželite da letovanje provedete u turističkom biseru Kube, veliki izbor povoljnog i pristupačnog smeštaja potražite na linku hoteli u Varaderu.

TRANSPORT

Turisti najviše koriste taksi, postoje 3 različite vrste:

  • koko – rikša na tri točka i veooma je popularna
  • kolektivo – najeftiniji vid taksija, jer kupi ljude koji idu u istom smeru/ ruti
  • običan – običan auto ili oldtajmer, pošto taksimetar ne postoji za cenu se dogovara unapred, mogućnost vožnje do drugog grada.

Turistima je na raspolaganju mogućnost iznamljivanja oldtajmera, lokalni autobusi kao i Viazul autobusi.

Anonimni

Caslav

A zasto su avio karte skupe? Obavestite me kad bude promocija

5 godina ago

Review Varadero. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago