Kupite avio karte za Trst i upoznajte jedini italijanski grad na istočnoj obali Jadrana. Smešten u Tršćanskom zalivu, nalazi se na obroncima Dinarskih planina nedaleko od granice sa Slovenijom.

Nekada carska luka Habzburgovaca i dom Džejmsa Džojsa, sa velikim uticajem i značajem za sve južnoslovenske narode, danas je jedna od najvažnijih pristaništa na severu Mediterana.

Jako bogato kulturno nasleđe, impozantne građevine, trgovi, palate i crkve ove metrepole prepoznaljive po kafi i sladoledu, fasciniraće vas svojom lepotom.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kako postoje jeftini avionski Alitalia letovi svakog dana, rezervišite avio karte za Trst online.  Najimpresivnije znamenitosti koje dominiraju i čine ga izuzetnim su:

  • Trg Ujedinjenja Italije
  • Crkva Svetog Spiridona
  • Pozorište Verdi
  • Katedrala San Đusto
  • Dvorac Miramare

ŠOPING

Čuvene knjižare, antikvitete i umetnine možete naći u četvrti Cavana (stari jevrejski deo grada) između trga Piazza Unità d’Italia i ulice Via San Giusto. Popularne domaće i svetske brendove potražite u radnjama u Via Carducci, Via San Nicolò i Via Dante Alighieri.

Ukoliko želite da pogledate butike sa eksluzivnom garderobom i odećom poznatih modnih dizajnera, preporučujemo trg Piazza della Borsa i Corso Italia. Jako posećeni tržni centri u kojima sve neophodno možete kupiti na jednom mestu, a pritom se i zabaviti su Torri d’Europa, Il Giulia i Palmanova Outlet.

HRANA I RESTORANI

Hrana u Trstu predstavlja mešavinu italijanske kuhinje, kao i susednih kuhinja Slovenije, Austrije, Hrvatske usled istorijske povezanosti.

Jedno od najpoznatijih jela u Trstu je Jota. Pravi se od paprike, pasulja, krompira i prženog kiselog kupusa – sitno naseckanog sa maslinovim uljem i belim lukom. Naravno, nezaobilazni obroci su pice i paste koje su sinonim za Italiju.

Tipična jela mediteranske kuhinje možete naručiti u restoranu Trattoria Caprese koja se nalazi u Piazzi della Borsa 15. Poslastičara Zampolli stvorena je za ljubitelje sladoleda.

HOTELI

U poseti nekadašnjoj luci dvojne monarhije i centru kulture Južnih Slovena, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama pronađite na linku hoteli u Trstu.

TRANSPORT

  • lokalni autobusi
  • vozovi
  • taksi
  • kombinacija tramvaja i žičare – povezuje centralni deo Trsta sa okolnim selima

Anonimni

Goca

destinacija odlicna za roditelje sa malom decom

5 godina ago

Review Trst. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago