Kupite avio karte za Osijek i posetite najveći slavonski grad, smešten u ravničarskom delu istočne Hrvatske, nedaleko od ušća reke Drave u Dunav.

Prepoznatljiv po velikom broju uređenih parkova i zelenila, crkava i katedrala, predstavlja finansijsko i kulturno sedište regije, burne i dinamične prošlosti.

Monumentalne palate, muzeji, galerije i prostrani trgovi uz nezaobilaznu kuhinju i lokalne specijalitete, simboli su koje ne smete propustiti i u kojima ćete zaista uživati.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Avio karte za Osijek možete rezervisati online, a najznačajnije znamenitosti koje možete obići i upoznati su :

  • Tvrđa
  • Gornji Grad
  • Donji Grad
  • Muzej Slavonije
  • Zoološki vrt

ŠOPING

Ručno rađene umetnine, suvenire i autentične predmete možete naći šetajući centralnim gradskim jezgrom. Brojne radnje sa garderobom domaćih i stranih brendova pogledajte u blizini trgova Slobode i Ante Starčevića. Odeću i obuću poznatih robnih marki videćete i u izlozima podzemnog prolaza, Pothodnik.

Juvelirnice i prodavnice sa ekskluzivnijom garderobom potražite u ulicama Kapucinska, Županijska i Josipa Strossmayera. Jako popularni tržni centri u kojima sve što želite možete kupiti na jednom mestu su Supermarket, Portanova i Avenue Mall.

HOTELI

U najvećem slavonskom gradu i prestonici kulinarstva, širok izbor smeštaja  po povoljnim i pristupačnim cenama pronađite na linku hoteli u Osijeku.

TRANSPORT

Prevoz je dobro organizovan i pokriva ceo grad sa dve tramvajske i osam autobuskih linija.

Vrednosna kartica ili Butra je beskontaktna, prepaid kartica limitirana iznosom uplaćenog novca. Jedna vožnja maksimalno može da traje 45 minuta. Prilikom presedanja obavezna je prijava i odjava kartice na automatu. Karticu možete dopuniti na svakom kiosku gde stoji oznaka “GPP – prodajno mesto”.

Kada odlučite da. karticu više nećete koristiti, možete je vratiti na prodajno mesto uz povrat kaucije od 20 kuna. Jednokrata karta se može kupiti kod vozača i važi za jednu vožnju.

Dnevna karta je papirnata karta koja važi za neograničeni broj vožnji u svim vozilima i zonama u danu u kojem je kupljena.

Autobuska stanica u Osijeku

Autobuska stanica je smeštena na adresi Bartola Kašića 70, u blizini železničke stanice. Uz samu stanicu nalazi se i  tramvajsko stajalište na kojem se zaustavlja tramvaj broj 2 i autobuska stanica na kojoj staju autobusi br. 2 i 7A.

Anonimni

Grozdan

bucan i saobracajem pretrpan grad

5 godina ago

Review Osijek. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago