Kupite avio karte za Muskat i upoznajte glavni i najveći grad Omana. Smešten na severu ove arapske zemlje, nalazi se u uvali na obali Indijskog okeana, okružen planinskim vencima i peščanim plažama.

Jedna od najstarijih metropola na Bliskom istoku kulturno je, ekonomsko i industrijsko sedište sultanata čija kolonijalna, tradicionalna i moderna zdanja oblikuju ovu prestonicu i čine je jedinstvenom.

Luka koju su osnovali portugalski moreplovci, danas je jedna od najznačajnijih na Arabijskom poluostrvu, a predivna priroda, stare tvrđave i palate privlače sve veći broj turista i posetilaca.

Želite da rezervišete avio karte za Muskat?

Na početku stranice se nalaze dva prazna polja za pretragu destinacija u koja je potrebno uneti troslovne kodove (BEG za Beograd i MCT za Muskat).

Kada odredite datume polaska, povratka i broj putnika, kliknite na dugme Pronađi let. Na ekranu će vam se pojaviti lista sortiranih letova, a nakon što izaberete odgovarajući, možete završiti besplatnu rezervaciju.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko rezervišete avio karte za Muskat, prepoznatljiva obeležja koja preporučujemo da obiđete su:

  • Tvrđava Al Džalali
  • Sultanova palata
  • Nacionalni muzej
  • Velika džamija
  • Plaže

Kompanije Egyptair i Fly Dubai prevoze putnike do drevne metropole, a jeftine i povoljne letove pronađite na našem sajtu.

ŠOPING

Pijaca na otvorenom, Mutrah Souq, koja se nalazi uz samu obalu, mesto je gde možete naći najširu ponudu suvenira, lokalnih proizvoda, svežih namirnica i začina. Umetnine i ručno rađene predmete pogledajte u kvartu Shati Al Qurum.

Tradicionalnu garderobu, odeću i obuću popularnih modnih brendova i čuvene juvelirnice najbolje je potražiti u nekom od brojnih tržnih centara. Izdvojićemo Oman Avenues MallMuscat Grand Mall i City Center Muscat.

HOTELI

Prilikom boravka u glavnom gradu Omana, veliki izbor smeštaja po najjeftinijim cenama nalazi se na linku hoteli u Muskatu.

Idealno vreme za posetu ovoj prestonici je od sredine oktobra do sredine marta kada su temperature prijatne, a vlažnost niska.

Miljana Tričković

Miljana Tričković

Lokalna hrana je veoma zacinjena, nisam odusevljena

5 godina ago

Review Muskat. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago