Glavni i najveći grad Avganistana, nalazi se u uskoj dolini Kabulske reke, nedaleko od granice sa Pakistanom. Rezervišite avio karte za Kabul i upoznajte metropolu smeštenu visoko u planinama Hindukuša.

Ekonomski, kulturni i industrijski centar čitave zemlje, prepoznatljiv je po uređenim vrtovima, bazarima, prelepim džamijama i palatama nekadašnjih kraljeva.

Tokom istorije duge tri milenijuma, kroz ovu namučenu prestonicu koja ponosno stoji na vrhovima Azije, prolazile su vojske brojnih osvajača, o čemu svedoče jedinstveni spomenici i muzeji.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada kupite avio karte za Kabul, preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Baburove vrtove
  • Grob kralja Timura
  • Mauzolej kralja Mohameda Nadira
  • Palata Dardul Aman
  • Pagmanske bašte
  • Narodni Muzej Avganistana
  • Zoološki vrt

Let avionom za Kabul je najbolje rezervisati na našem sajtu. Kompanija Turkish Airlines ima najbolje konkecije i vremena poletanja

ŠOPING

Najposećenija ulica u kojoj možete naći suvenirnice, ručno rađene tepihe i radnje sa autentičnim proizvodima je Chicken Street. Ovde potražite i juvelirnice sa nakitom od čuvenih avganistanskih safira i rubina.

Tradicionalnu odeću i obuću, ali i garderobu popularnih svetskih brendova najbolje je pogledati u nekom od tržnih centara koji su sve popularniji. Izdvajaju se Kabul City Center, Majid Mall i Gul Bahar Shopping Mall.

HRANA I RESTORANI

Avganistanska kuhinja poznata je po upotrebi brojnih začina kao što na primer: anisa, cimeta, mente, đumbira, crnog kima, šafrana, maka, paprika, korijandera…

Pilaw Qaabuli je jedno od omiljenih jela i preporučujemo da ga obavezno probate.

Da bi odao priznanje domaćici, nepisano pravilo nalaže da gost uvek ostavi malo hrane u tanjiru. Za Avganistance pripremanje hrane predstavlja ponos, a bez obzira na ekonomski status, domaćini će se potruditi da gosta carski ugoste. Za njih je veoma važno da su ljudi za stolom siti i zadovoljni.

HOTELI

U jednoj od najviših prestonica na svetu i gradu na vrhovima Hindukuša, smeštaj se može naći na linku hoteli u Kabulu.

Anonimni

Gvozden

kvalitet i cena su u skladu

5 godina ago

Review Kabul. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago