Ako ste rezervisali avio karte i već ste isplanirali let iz Tuzle, iskoristite trenutak i posetite grad na reci Jali, treći po veličini u Bosni i Hercegovini.

Okružena planinskim vencima Majevice i Ozrena, nastala na temeljima drevne naseobine, nalazi se na severoistoku ove zemlje.

Prepoznatljiva po rudnicima soli (po kojoj je i dobila ime) i mestu rođenja Meše Selimovića, obnovom aerodroma postaje sve značajnija turistička destinacija.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko ste kupili avio karte za jedan od direktnih letova iz ovog grada, odvojite malo vremena i upoznajte znamenitosti:

  • Trg Slobode
  • Stari grad
  • Panonska jezera
  • Muzej Istočne Bosne
  • Galerija Ismeta Mujezinovića

Iz “grada na zrnu soli” avio kompanijom Wizz Air možete direktno leteti ka čak 15 evropskih destinacija, a najjeftinije avio karte potražite na našem sajtu.

ŠOPING

Ukoliko svoje slobodno vreme želite posvetiti kupovini odeće, nakita ili suvenira, preporučujemo da posetite tržni centar Tuzlanka Shopping Mall.

HRANA I RESTORANI

Od slanih specijaliteta preporučujemo da probate bosanska nacionalna jela, kao što su: ćevapi, Begova čorba, supa od bamije, punjene paprike, sogan-dolma, japrak, bosanski lonac, kljakušu i palentu.

Najbolje ocenjeni restorani u Tuzli su:

  1. Limenka
  2. Mama Mia Restaurant Tuzla
  3. Pivnica Taverna
  4. Makedonka
  5. Restoran Carsijska Cesma
  6. Sarajka
  7. Citta del Sale
  8. La Cremeria Veneziana
  9. MamaMia Origins Steak & Wine Restaurant
  10. Jazz Caffe Tuzla

HOTELI

Kada odlučite da posetite ovaj drevni grad u istočnoj Bosni, veliki izbor hotela, hostela ili apartmana po najpovoljnijim cenama pogledajte na linku smeštaj u Tuzli.

bojan

Dejan Bogojević

Bravo za Tuzlu i što se razradili low cost saobraćaj da može da se leti svuda. Najpametniji potez, a avio karte su baš džabe.

4 godine ago

Review Tuzla. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago