Kupite avio karte na relaciji Beograd Rim i upoznajte glavni i najveći grad Italije.

Drevna prestonica, koju su prema legendi osnovali braća Romul i Rem, nalazi se na obalama reke Tibar u centralnom delu zemlje, nekaleko od Tirenskog mora.

Impresivna istorija, prepoznatljiva zdanja, mnoštvo spomenika i impozantna arhitektura privlače brojne turiste i čine ovu metropolu jednom od omiljenih turističkih destinacija sveta.

Beograd Rim avio karte – rezervacija i kupovina

Direktno iz Beograda do Rima možete leteti avio kompanijama Air Serbia i Alitalia, a iz Podgorice avio kompanijom Montenegro Airlines.

Avio karte na relaciji Beograd Rim najjednostavnije je rezervisati i kupiti online popunjavanjem forme na početku ove stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Rim ROM. Odaberite datum polaska i povratka, broj putnika i kliknite na dugme Pretraži letove.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Nakon što obezbedite jeftine avio karte do “večnog grada”, morate isplanirati i odvojiiti deo vremena kako biste posetili najznačajnija obeležja.

Znamenitosti Rima

  • Koloseum
  • Forum Romanum
  • Vatikan i vatikanski muzej
  • Španski trg
  • Fontana di Trevi

ŠOPING

Rim je jedan od najstarijih trgovačkih centara sveta i modni centar Evrope. Svi najbolji kreatori i dizajneri se nalaze upravo ovde. Rezervišite avio karte što pre i iskoristite sezonska sniženja.

  • Via del Corso – Glavna rimska ulica u kojoj se nalaze mnogobrojne juvelirnice, popularni brendovi i trgovine sa raznolikom ponudom.
  • Via Cola di Rienzo – Ovde ćete pronaći štandove s’ jeftinom odećom, ali i brendove kao što su Zara ili H&M.
  • Via Borgognona – Ako vas zanimaju radnje sa luksuznom garderobom poput robnih marki kao što su Givenchy, Louis Vuitton, Fendi, Gucci ili Armani, ovo je pravo mesto za vas.
  • Porta di Roma – Tržni centar u kome ćete naći sve: prodavnice garderobe, kozmetike, uređaja…
  • Euroma 2 – Smešten u južnom delu grada, nešto je manji u odnosu na Porta di Roma, ali ćete naći bolji izbor prodavnica garderobe a naročito cipela.

HRANA I RESTORANI

Rimska kuhinja se uglavnom zasniva na svežem povrću, mesu i siru. Karakteristično je da se neka određena jela pripremaju određenim danima, npr. njoke se spremaju četvrtkom.

Paste i pice su nezaobilazna jela prilikom posete Rimu. Među desertima koje definitivno morate probati su rikota torta i čuveni italijanski sladoled.

Specijaliteti

  • Pasta carbonara – Čuvene špagete u sosu čiji su glavni sastojci jaja, slanina, crni biber i sir.
  • Gnocchi alla Romana – Njoke koje se prave sa puterom, sirom i muskatnim oraščićem.
  • Fiori di zucca – Cvetovi tikvice, proprženi i punjeni mocarelom i sardinama.
  • Suppli – Pohovani kroketi od pirinča u sosu bolonjeze, napunjeni mocarelom.

HOTELI

Kada pronađete i rezervišete jeftine avio karte, neophodno je pogledati smeštaj, a najveću ponudu po najpristupačnijim cenama potražite na linku hoteli u Rimu.

TRANSPORT

Rim ima dva aerodroma, jedan veći, aerodrom Fiumicino i drugi, manji, aerodrom Ciampino. Saznajte kako da najjednostavnije stignete do centra grada ili vašeg odredišta.

Voz – Povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom Termini. Vozovi polaze na svakih 15-30 minuta. Cena karte je 14 €. Karte možete kupiti online, direktno na aerodromu ili na bilo kojoj voznoj stanici.

Autobus – Postoji više prevoznika koji prevoze putnika od i ka aerodromu, a razlikuju se po trasi i po ceni karte koja varira od 2.20 do 8€.  Za informacije o redu vožnje konsultujte sajt prevoznika.

Taksi – Na izlazima svih terminala nalaze se stanice na kojima možete da uzmete taksi do centra grada po sledećim cenama.

  • do stanice Ostiense –  45€
  • do stanice Mura Aureliane – 48€
  • do stanice Tibutina – 55€
  • Nuova Fiera di Roma – 25€

Anonimni

Lela

Bili smo u nekoj lokalnoj vinariji, odlicna su im vina, a i cene su pristupacne

5 godina ago
Milena Krstic

Slavica Delić

Ispričaću vam svoje iskustvo vezno za direktan Air Serbia let Beograd Rim. Sa nestrpljenjem sam čekala da se pojavi neka promocija i da avionske karte mogu da se kupe što povoljnije. Dobila sam obaveštenje od kompanije da po promotivnim cenama mogu da se rezervišu letovi za juli mesec. Bilo mi je neverovatno – u sred letnje sezone da postoji promocija. I još piše cena avionske karte 99 evra. Bila sam sigurna da sam našla šta je najjeftinije i da sam odlično prošla. Odem ja tako u Air Serbia predstavništvo i prodavačica mi ispriča red letenja i proda mi. Odem ja na aerodrom, spakovana kompletno i na čekiranju za avion kažu mi da nemam pravo na predati prtljag i da moram da doplatim 80eur?!? Nisam imala izbora jer su mi stvari bile neophodne… Ljudi, dobro se informišite pre kupovine i šta promotivne cene avionskih karata obuhvataju!!! da ne bude da kažete kupili ste jeftine karte, a ono skuplja dara nego mera

5 godina ago
Milena Krstic

Kristina

Videh na Google oglas Abago. Koliko košta avionska karta? Ali me interesuje samo promo cena i da li ima neka akcija sada? Baš mi treba neka jeftina avio karta, pa mi molim vas pošaljite kog datuma bi bio polazak, kada povratak i naravno vreme letenja. Jer želim da putujem isključivo avionom, nikakve alternative ne dolaze u obzir. Znači, najjeftinija ponuda mi treba 🙂

5 godina ago

Review Rim. Odustani od odgovora

Share
Published by
marko

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago