Boeing 787-900

Na ovom modelu su razvijene i primenjene moderne tehnologije, u cilju postizanja jednostavnijeg aviona. On je izuzetno funkcionalan, efikasan i komforan. Kompanija Boeing tvrdi da je ovo njihov najekonomičniji avion.

Na prekookeanskim letovima, Air France saobraća ovim avionom. Broj raspoloživih mesta je 276, u zavisnosti od destinacije.

Pripada i floti avio kompanije Etihad Airways.

Ovaj avion pripada i floti poljske avio kompanije LOT, i sa svoja 294 sedišta saobraća na interkontinetalnim letovima.

U sklopu flote avio kompanije El Al Airlines se nalazi 9 ovakvih aviona.

Avio kompanija Air China Limited u svojoj floti poseduje 13 aviona ovog tipa.

Avio kompanija Virgin Atlantic poseduje 17 aviona ovog modela.

Interesuje vas kako izgleda unutrašnjost i spoljašnost aviona Boeing 787-900?

Najnoviji dizajn za 3-3-3 konfiguraciju sjedišta u ekonomskoj klasi možete pogledati na dolje linkovanom Youtube snimku. Ovaj tip aviona ima veoma prostranu i lepo uređenu kabinu. Prozori u avionima su često kontrolisani od strane kabinske posade, koji će ih tokom dugih letova zatamniti radi opuštenije atmosfere i smanjenja umora zbog vremenske razlike. Odličan IFE sistem ima veliki izbor filmova i serija, kao i različite opcije mape i kamere kojom možete videti kako se avion kreće. Ovaj sistem je dostupan na 12 jezika.

Mnogi smatraju ovaj avion kao vid umetnosti, zbog svojeg prestizanja standarda i modernog i praktičnog izgleda kabine. Kvalitet vazduha je poboljšan i omogućava putnicima bolji odmor i san tokom leta.

Video snimak leta u avionu možete pogledati klikom na link ovde.

“Ulaskom u avion, kabina u ekonomskoj klasi je prostrana i izgledala estetski prijatna za oko. Dekor je na svetlijoj strani – svetlo smeđe boje. Najzanimljiviji i jedinstven aspekt sedenja je karakteristika bočnih naslona za glavu na svakom sedištu. Ovo omogućava putnicima da odmaraju glavu bočno kada idu na spavanje tokom leta.” – komentar putnika aviona u ekonomskoj klasi

Anonimni

Cana

Neke avio kompanije imaju u ovom tipu aviona displej, a neke ne

5 godina ago

Review Boeing 787-900. Odustani od odgovora

Share
Published by
Jelena Seratlic

Recent Posts

Beechcraft 350i

5 godina ago

Twin Otter DHC-6-300

5 godina ago

Cessna Citation CJ4

5 godina ago

Airbus A340-313

5 godina ago