San Pablo Sevilja

Međunarodni aerodrom San Pablo Sevilja (Seville Airport) je šesti najfrekventniji aerodrom u Španiji. Glavna je polazna tačna pokrajine Andaluzija i okolnih regija. Povezan je sa 42 destinacije u Evropi i Severnoj Africi. Udaljen je 10 km od Sevilje.

Otvorite kratak video klip i pogledajte omiljene turističke atrakcije Sevilje.

LOUNGES

Saloni na aerodromu Sevilja

VIP Lounge – Sala Azahar – kontrolna oblast, drugi sprat, ispred gejta 3. Poseduje: klima uređaje, alkoholna i bezalkoholna pića, pristup putnicima sa invaliditetom, faks, informacioni monitor za letove, internet/WiFi, dnevnu štampu i magazine, telefonske govornice, TV.

WIFI

Internet na aerodromu je dostupan i potpuno besplatan.

CHECK-IN

Savetuje se da putnici sa svojom avio kompanijom provere kada moraju biti na aerodromu da bi se prijavili na let, kao i da li mogu da se prijave preko interneta.

TRANSFER ZONA

Ukoliko putnici imaju presedanje na aerodromu, najmanje potrebno vreme ukrcavanja sa jednog na drugi let je 30 minuta. Između lokalnih/međunarodnih, međunarodnih i međunarodnih/lokalnih letova najmanje potrebno vreme je 45 minuta.

TRANSPORT

Autobus

Linija EA saobraća od aerodroma do centra grada (Plaza de Armas). Prvi autobus polazi u 05:20h, a poslednji u 01:15h. U suprotnom pravcu autobusi prevoze putnike od 04:30h do 00:30h.

Taksi

Vozila se nalaze ispred terminala. Cena do centra Sevilje je fiksna, dok se za ostale gradove cena određuje po taksimetru. Dodatno se plaća veći prtljag i vožnja noćnom tarifom. Taksi udruženja koja imaju saradnju sa aerodromom: Euro Taxi i Radiotaxi.

PARKING

Parking se nalazi blizu terminala. Postoje:

  • Kratkoročni parking – udaljen 2-3 minuta od terminala i najpraktičniji je za putnike koji ne ostaju duže od 6 dana u Sevilji
  • Dugoročni parking – udaljen je 6 minuta od terminala i preporučuje se putnicima koji ostaju duže; pokriven je i dobro obezbeđen
  • “Valet” parking – za putnike koji traže najveću sigurnost i privilegije; nalazi se odmah ispred odeljaka za polaske i dolaske

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Duty Free prodavnica se nalazi nakon sigurnosne kontrole, na nivou 1. Bankomati se nalaze u holu za ukrcavanje na prizemlju i unutar hale za polaske.

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom je pristupačan putnicima sa invaliditetom i posebnim potrebama. Unutar terminala nalaze se prilagođeni toaleti, rampe, pokretne stepenice, liftovi i parking mesta.

Ukoliko putnici žele specijalnu asistenciju, moraju unapred rezervisati tu uslugu, pri kupovini avio karte.

Marko Bajcetic

Ratko

Mali i jednostavan aerodrom, sa osnovnim sadržajima. Prijatno iskustvo

5 godina ago
marko

Dušica

Prelep aerodrom.

5 godina ago

Review San Pablo Sevilja. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago