Program lojalnosti Executive Club funkcioniše tako što putnici pri svakom letu i korišćenjem usluga kod partnera, hotela, rent-a car kompanija sakupljaju Avios poene. Sakupljeni poeni se mogu koristiti na razne pogodnosti koje nudi ovaj program. Pored Avios poena sakupljaju se i Tier statusni poeni koji omogućavaju napredovanje u nivoima članstva.

REGISTRACIJA

Registracija je besplatna i vrši se na web stranici British airways executive club login. Nakon registracije se dobija korisnički nalog koji se može deliti sa porodicom i prijateljima i tako sakupljati brže poene.

SAKUPLJANJE MILJA

Avios poeni se sakupljaju kada se leti sa avio kompanijom British Airways i njihovim partnerskim avio kompanijama, kupovinom usluga kod partnera, hotela, rent-a car kompanija itd. Avios poeni se mogu kupiti i pokloniti nekom prijatelju ili članu porodice. Poeni se poništavaju samo ukoliko je korisnički nalog neaktivan tri godine.

TROŠENJE MILJA

Sakupljeni Avios poeni se mogu trošiti na razne pogodnosti u ponudi:

  • Letovi sa British Airways i Oneworld partnerima
  • Upgrade u višu klasu
  • Iznajmljivanje automobila
  • Odsedanje u partnerskim hotelima

STATUSI ČLANSTVA

Pored Avios poena članovi programa lojalnosti sakupljaju i Tier statusne poene. Sa Avios poenima se dobijaju nagrade, dok Tier poeni služe za napredovanje u statusima članstva. Tier poeni se ne mogu kupiti niti pokloniti i resetuju se svake godine. Stoga je potrebno sakupiti određeni broj poena kako bi se ostalo u željenom statusu. Postoje 4 nivoa članstva:

Blue: Početni status koji dobija svaki član pri učlanjenju. Neki od benefita su željena mesta u avionu i obroci koji se čuvaju u bazi podataka i time su grantovana pri svakoj narednoj rezervaciji. Ukoliko je let zauzet, blue članovi imaju priopritet na listi čekanja u odnosu na ostale putnike koji to nisu.

Bronze: Status se dobija nakon sakupljenih 300 Tier poena. Neke od benefita su: prioritetna prijava na let i ukrcavanje, 25% bonus Avios poena, besplatan izbor sedišta 7 dana pre leta.

Silver: Nakon 600 sakupljenih Tier poena. Pogodnosti: prioritena prijava na let i ukrcavanje, dodatna količina prtljaga, 50% bonus Avios poena, pristup biznis salonima, besplatan izbor sedišta tokom rezervacije …

Gold: Postaje se član sa 1200 Tier poena. Benefiti: pristup salonima za prvu klasu, prijavljivanje na let i ukrcavanje na posebnim šalterima za prvu klasu, 100% bonus Avios poena, dodatna količina prtljaga, veći broj nagradnih letova, besplatan izbor sedišta tokom rezervacije.

Sladjana Stanisic

Helena

Trebalo mi je malo više vremena da dobijem bronze status – dosta je povoljnosti i privilegija.

5 godina ago

Review Executive Club. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

Hawaiian Miles

4 godine ago

Voyager

4 godine ago

Eastern Miles

4 godine ago

Mabuhay Miles

4 godine ago

Lotusmiles

4 godine ago

Capricorn Program

4 godine ago