Asunsion, glavni i najveći grad Paragvaja, nalazi se na levoj obali istoimene reke i smatra se jednim od najstarijih u Južnoj Americi.

Ova prestonica smeštena neposredno uz granicu sa Argentinom, predstavlja kulturni, ekonomski i industrijski centar zemlje.

Zdanja kolonijalne i moderne arhitekture i njihov neobičan spoj čine ovu metropolu jedinstvenom. Pored prostranih parkova punih cveća i prepoznatljivih drvoreda, uživaćete i u poseti brojnim muzejima i galerijama.

Najbolje cene i konekcije ima Air France avio kompanija. Avio karte na relaciji Beograd Asunsion rezervišite online na našem sajtu popunjavanjem forme na početku ove stranice. Unesite datume putovanja i kliknite na dugme Pretraži letove.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko odlučite da upoznate Asunsion, preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Predsedničku palatu
  • Panteon
  • Muzej del Barro
  • Katedralu Metropolitana
  • Botaničku baštu

ŠOPING

Autentične suvenire ili ručno rađene predmete koji će vas podsećati na boravak u ovoj latinoameričkoj prestonici možete kupiti u nekoj od radnji u četvrti Mburicao.

Jedna od poznatijih i popularnijih prodavnica sa izuzetnim izborom umetnina i tradicionalnih proizvoda je Folklore.

Juvelirnice, ekskluzivne svetske brendove, kao i garderobu domaćih i svetskih robnih marki možete pronaći u nekom od tržnih centara poput: Paseo La Galeria, Shopping del Sol i Mariscal Lopez.

HRANA I RESTORANI

Obavezno poručite govedinu u nekom od restorana. U njihovoj kuhinji dominiraju odresci, hamburgeri i asado (roštilj).

Za ručak vam preporučujemo goveđa rebra sa kuvanim maniokom sa strane. Ako naručite paragvaju na sopu, ne očekujte kašiku. Sir, mekani kukuruzni hleb i njegov deblji, hrskaviji rođak chipa guazu su odličan izbor za kasnu užinu.

HOTELI

Pre polaska u prestonicu Paragvaja, ‘majku gradova’ Južne Amerike, najveći izbor smeštaja po pristupačnim cenama pogledajte na linku hoteli u Asunsionu.

TRANSPORT

Aerodrom Silvio Petirossi udaljen je samo 10 milja od centra grada pa je najjednostavnije da uzmete taksi. Cena je otprilike 16$ (100.000 guarana). Takođe, možete da se vozite i preko Muv-a (paragvajski  Uber).

Postoji i nekoliko pouzdanih opcija javnog prevoza.

Anonimni

Jasminka

Ima previse trznih centara i previse betona

5 godina ago

Review Asunsion. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago