Prestonica Estonije smeštena na jugu Finskog zaliva, nalazi se na obali Baltičkog mora. Kupite avio karte za Talin i istražite najstariji grad severoistočne Evrope.

Kulturno i finansijsko središte zemlje i njena najznačajnija luka, može se pohvaliti autentičnim i izuzetno očuvanim srednjevekovnim utvrđenjem.

Jednu od najlepših prestonica na kontinentu krase brojni kulturno istorijski spomenici, muzeji i galerije, uske kaldrmisane ulice i nasmejani ljudi koje ćete sretati na svakom koraku.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko rezervišete avio karte za Talin uživaćete u očaravajućem izgledu brojnih znamenitosti, a posebno se izdvajaju:

  • Toompea
  • Stari grad
  • Kadriorg park
  • Teletorn
  • Saborni hram

ŠOPING

Šetajući kroz Stari grad i uske ulice koje ga presecaju, videćete veliki broj radnji sa autentičnim proizvodima i suvenirnima. Heklane vunene odevne predmete, umetnine izrađene od drveta, keramike i stakla potražite u prodavnicama u Viru  Street i Müürivahe Street.

Poznate domaće i strane modne brendove, kao i ekskluzivniju garderobu i odeću možete naći u nekom od butika u ulicama Väike-Karja i Suur-Karja. Ako želite da uštedite na vremenu i kupovinu obavite na jednom mestu, odlazak u neki od tržnih centara je pravi izbor. Najposećeniji su Solaris, Viru Keskus i Ülemiste Centre.

HRANA I RESTORANI

Talin ima odlične restorane i kafiće. Estonci su veoma ponosni na svoju nacionalnu kuhinju koju odlikuju razne bobice, pečurke i slatki sosevi u kombinaciji sa svinjetinom.

Ukusnu i svežu hranu možete probati u restoranima Kohvik Komeet, Mekk gde se služi: marinirana cvekla sa lešnicima, mus od kozijeg sira sa sokom od jabuka, „pijano“, svinjetina sa posebnom salatom od leblebija, sveža šargarepa i praziluk, kao i pire od krompira i paškanata.

Sočne kobasice i jela sa svinjetinom možete pronaći u restoranu Notsu Korts.  Ljubitelji boršča i blina mogu da posete Trojku, restoran ruske hrane koji nudi kavijar, pileći pilav i ogromni izbor votki.

HOTELI

Kada ste u poseti glavnom gradu Estonije i jednoj od najlepših evropskih prestonica, veliku ponudu smeštaja po najekonomičnijim cenama pogledajte na linku hoteli u Talinu.

TRANSPORT

  • autobusi
  • tramvaji i trolejbusi
  • taksi
  • rent-a car

Anonimni

Gradisa

dosta parkova i bajkovitih odmorista

5 godina ago

Review Talin. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago