Embaer ERJ140

ERJ familija aviona ima visok stepen zajedničkih karakteristika što smanjuje zahteve za rezervnim delovima, dozvoljava upotrebu iste opreme za podršku na zemlji i omogućava standardizovanu proceduru i poboljšava profitabilnost.

ERJ 140 deo je porodice moćnih Embrarer aviona namenjen je i dizajniran isključivo za regionalne letove.

Karakteristike aviona

 

ERJ 140 prvi put je stigao u komercijalne usluge sredinom 2001. godine. Većinu ovih letelica koristi Envoy Air, koja je podružnica American Airlines-a kao i American Eagle. Do početka 2005. godine isporučeno je 74 aviona.

Dizajniran da bude savršena kombinacija snage i brzine, ERJ 140 je izdržljiv i pouzdan mlaznjak koji nije samo sjajan po kapacitetu goriva, već je i neverovatno udoban. To je očigledna opcija za svaku aviokompaniju koja se želi proširiti i odličan izbor za putnike koji žele udoban let.

Ovaj model aviona može da primi 40 putnika i nema prvu kao i biznis klasu. Ukoliko putnici sa sobom nose veću količinu ručnog prtljaga potrebno je isti smestiti u prtljažniku aviona jer iznad jednog dela sedišta u avionu ne nalaze se pregrada za prtljag. Generalno limitiran je prostor u pregratku za odlaganje ručnog prtljaga.

Pošto ova moćna letelica ima slične delove kao avioni iz Embraer serije, održavanje i popravke su i relativno brzi i jednostavni. Ovo je sjajno jer osigurava da se avion može odmah vratiti u vazduh. Sao Paulo je mesto za testiranje, montažu i integraciju svih sistema.

Sonaca iz Belgije, Gamesa iz Španije i Norton imaju određene delove potrebne za ovaj avion. Sprečavanje velikog zagađenja vazduha bilo je ključno za Embraer. Buka koju proizvodi prilikom poletanja i sletanja je minimalna. Pored toga, sve emisije štetnih gasova imaju vrednosti koje su daleko ispod uspostavljenih granica.

Avio kompanija American Airlines u svojoj floti ima avion ovog tipa sa kapacitetom od 40 mesta.

Kliknite ovde da pogledate detaljnu specifikaciju aviona.

Anonimni

Ana

Jako udobna sjedista sa mogucnoscu rasklapanja

5 godina ago

Review Embaer ERJ140. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

Beechcraft 350i

5 godina ago

Twin Otter DHC-6-300

5 godina ago

Cessna Citation CJ4

5 godina ago

Airbus A340-313

5 godina ago