Boeing 767-300

Avion Boeing 767-300 je proširena verzija svog prethodnika. Ova verzija aviona ima proširenje trupa koje je postignuto sekcijama umetnutim pre i posle krila. Originalni dizajn, krila, motori i većina sistema su u u velikoj meri nerpomenjeni. Kasnije je dodata nova dostupna jača verzija motora.

Karakteristike aviona

 

Prva izdvojena verzija aviona, počela je da se koristi u kompaniji Japan Airlines 1986. godine. U ovom modelu nalazi se fuzelažni nastavak dužine 6.43m postignut dodatnim deonicama umetnutim pre i posle krila, ukupne dužine od 54.9m.

Odražavajući potencijal rasta koji je ugrađen u originalni dizajn krila- motori i većina sistema u velikoj meri su nepromenjeni na modelu 767-300. Opcionalna izlazna vrata kabine postavljena su ispred krila sa leve strane dok su moćniji Pratt & Vhitnei PV4000 i Rolls-Royce RB211 kasnije postali dostupni.

Pored avionike i računarske tehnologije, ovaj model koristi istu pomoćnu jedinicu za napajanje, električne sisteme i hidraulične delove kao i ostali modeli serije 767. Srodni dizajn i funkcionalnost omogućava putnicima udoban let, dok su kabinsko osoblje i piloti skoncentirisani za sigurnost i bezbednost putnika.

Povećani kapacitet B767-300 korišćen je na visoko prometnim destinacijama u Aziji i Evropi. Ima veći kapacitet sedišta od svojih prethodnika. Zbog povećanog dometa leta idealan je za dugolinijske i non-stop letove.

Avio kompanija American Airlines raspolaže sa 23 aviona ovog tipa koji imaju kapacitet od 209 sedišta.

Aviokompanija TUI Airways u okviru svoje flote poseduje 4 ovakva aviona.

Asiana Airlines u svojoj floti poseduje sedam aviona ovog tipa.

Avio kompanija Japan Airlines ima 6 aviona ovog tipa unutar svoje flote.

Avion ovog tipa saobraća u sklopu flote avio kompanije LATAM Airlines.

Da pogledate stranicu proizvođača aviona kliknite ovde. Tu ćete probaći detaljnu specifikaciju i puno interesantnih činjenica.

Anonimni

Andrija

Kad sam kupio kartu rekli su mi da nije avion sa propelerima kad ono mi na ukrcavanju i vidim propelere

5 godina ago

Review Boeing 767-300. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

Beechcraft 350i

5 godina ago

Twin Otter DHC-6-300

5 godina ago

Cessna Citation CJ4

5 godina ago

Airbus A340-313

5 godina ago