Airbus A321-100/200

Ovaj model u poređenju sa prethodnikom A320 je duži. Druge manje vidljive promene uključuju snažnije motore, ojačani donji deo i veće gume, sve u cilju da se nosi sa dodatnom težinom aviona. Putničke kabine pružaju izuzetno udobno iskustvo putovanja, a konfiguracija sedišta za biznis i ekonomsku klasu je fleksibilna i može se menjati u zavisnosti od preferencije.

O Airbus-u A321 – 100/200

U sklopu flote Lufthansa i kapacitetom sedišta od 200 mesta, saobraća na kratkolinijskim i srednjelinijskim letovima. Lufthansa u svojoj floti poseduje ovih aviona više neg od bilo koje druge serije. kao i svi modeli iz porodice i ovaj avion  takođe dobija bodove za nisku potrošnju goriva, jako nizak nivo buke i pohvale za redukovanje izduvnih gasova.

U sklopu Swiss flote ima 219 mesta. Da saznate više o avionu kliknite ovde.

Asiana Airlines u svojoj floti poseduje dva aviona ovog tipa.

Jednako kao i ostali modeli aviona iz porodice Airbus, i ovaj a koristi najsavremeniji sistem upravljanja ‘fly by wire’ koji prenosi komande pilota elektronski, a ne mehanički. Ovo daje prednost pilotima koji bez dodatne obuke mogu upravljati bilo kojim modelom aviona iz ove porodice.

Anonimni

Bozidar

Dorucak, pa film, par pica i laaanding

5 godina ago

Review Airbus A321-100/200. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

Beechcraft 350i

5 godina ago

Twin Otter DHC-6-300

5 godina ago

Cessna Citation CJ4

5 godina ago

Airbus A340-313

5 godina ago