Šota Rustaveli Tbilisi

Šota Rustaveli (Shota Rustaveli Tbilisi International Airport) je međunarodni aerodrom udaljen je 17km od centra grada Tbilisi. Ima funkcionalan i savremen dizajn. Godišnji promet putnika na aerodromu iznosi preko 3 miliona putnika.

Da pogledate red letenja, kao i da saznate do kojih sve destinacija može da se leti sa aerodroma u Tbilisiju kliknite ovde.

LOUNGES

Primeclass salon smešten je na spratu za dolaske i odlaske, otvoren je 24h/7 dana. Putnicima su dostupni brojni sadržaji: švedski sto sa grickalicama i sendvičima, piće, TV, pristup internetu, dnevna i nedeljna štampa, soba za pušače, privatna parking mesta.

WIFI

WI FI je besplatan duž terminala.

CHECK-IN

Na aerodromu Šota Rustaveli u Tbilisiju potrebno je započeti prijavu na letu 2h pre poletanja za međunarodne letove i 1.5h za domaće letove.

Prijava se može izvršiti na internet stranici određene aviokompanije kao i na šalterima smeštenim na aerodromu.

TRANSFER ZONA

Na aerodromu se nalaze terminal za odlaske i terminal za dolaske. Terminali se nalaze u blizini, pa transport sa jednog na drugi terminal nije potreban.

Terminali imaju 5 gejtova, 41 šalter za prijavu na let i 35 šaltera za pasošku kontrolu. Izgradnjom novog terminala za dolaske, kapacitet putnika se znatno uvećao.

TRANSPORT

  • Voz –  železnička stanica je najjeftinije prevozno sredstvo koje povezuje železničku stanicu u Tbilisiju sa aerodromom. Vozovi su udobni, brzi, polazak je prepodne i popodne sa aerodroma, karta u jednom smeru iznosi 1eur
  • Autobuska linija dostupna je 24h/7 dana, autobus saobraća od aerodroma do centra Tbilisija. Cena karte u jednom smeru košta 1eur

Prevoz automobilima sa aerodroma Šota Rustaveli

  • Taksi servis dostupan je u blizini terminala, vožnja do centra grada traje od 20 do 30minuta, cena vožnje iznosi od 10-17eur
  • Automobilom se može doći do aerodroma Kakheti autoputem koji je obeležen sa određenim znakovima iz pravca grada.

PARKING

Aerodrom Tbilisi poseduje parking sa 1000 parking mesta u okviru dugoročnog i kratkoročnog parkinga.

Parkiranje je besplatno prvih 5 minuta, dok cena parkiranja iznosi 2eur za sat vremena do 5eur za 24h. U slučaju gubljenja kartice za parking, naplaćena će biti kazna jednaka ceni tri dana parkirnja.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

U ponudi aerodroma su duty free shopovi sa širokom ponudom gruzijskih i inostranih vina. Ovde možete kupiti razne parfeme, kozmetiku, alkoholna pića, cigarete, suvernire.

Ostali sadržaji:

  • barovi, kiosci brze hrane, kafići
  • sobe za presvlačenje beba
  • konferencijske sale

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom Tbilisi je u potpunosti dostupan sa liftovima i specijalno dizajniranim toaletima. Svaki putnik kome je potrebna specijalna asistencija potrebno je da unapred pošalje zahtev aviokompaniji.

Sladjana Rašović

Ina

U baru na aerodromu sam pojela najukusnije krofne, gruzijsko vino iz duty free shopa je perfektno

5 godina ago

Review Šota Rustaveli Tbilisi. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Rašović

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago