Međunarodni i Low-cost aerodrom Šarloa (Charleroi) udaljen je oko 7km od istoimenog grada i 46km od Brisela. Nalazi se u Valoniji, u središnjem delu Kraljevine Belgije. Nakon aerodroma Brisel, najveći je i naprometniji u zemlji, a čine ga dva terminala (T1 i T2).

LOUNGES

Na aerodromu Šarloa postoji miran i ugodan prostor sa svim neophodnim sadržajem kako biste vreme između dva leta proveli što prijatnije.

Lounge, koji je smešten u delu za ukrcavanje, nalazi se preko puta Leffe Bar-a na terminalu 1, odnosno nasuprot gate-a 26 na terminalu 2. Pogodnosti Lounge-a, čije je radno vreme svakog dana od 04h do 23h, su brza traka i prioritet pri sigurnosnoj proveri.

Pristup Loungu možete uplatiti online ili ga po ceni od 15€ obezbediti na informacionom pultu na aerodromu.

WIFI

Wi-Fi je dostupan svim putnicima na terminalima 1 i 2. Prijava je brza i jednostavna. Pokrivenost i brzina interneta dovoljni su kako biste bez problema mogli da pristupite željenom sajtu, čak i izvan zgrade aerodroma.

CHECK-IN

Pult za Check-in se otvara 3 sata pre leta, a zatvara 40 minuta pre polaska. Preporučuje se da putnici dođu bar 2 sata pre leta, a tokom praznika i školskih raspusta minimum tri sata pre leta.

Aerodrom Šarloa brine o svojim putnicima i želi da im let učini što jednostavnijim. Upravo zato postoji mogućnost ranije prijave na let (Early Check-in). Na ovaj način možete svoje torbe i kofere predati dan pre putovanja i izbeći nepotreban stres.

Svako ko želi da koristi usluge ovog servisa, dobiće sat vremena besplatnog parkinga na Express car park-u, kao i pristup brzoj traci.

TRANSFER ZONA

Aerodrom Šarloa početkom 2017. godine dobio je novi, potpuno moderan, terminal 2. To je dovelo do znatnog rasterećenja avio saobraćaja i smanjenja gužve.

Oba terminala se koriste za potrebe low cost i međunarodnih letova. Procenjuje se da će se ovim potezom broj putnika povećeti do 10 miliona godišnje.

Terminal 2 ima osam check-in šaltera, tri odlazna gejta i dve pokretne trake sa prtljagom. Takođe, kao i na terminalu 1, postoji neograničen besplatan internet, lounge, prodavnice sa namirnicama i duty free shop.

TRANSPORT

Od Aerodroma Šarloa do istoimenog grada, Brisela ili okolnih destinacija, putnici mogu stići na više različitih načina:

Shuttle Bus do Brisela – Ovo je najlakši način transporta do centra. Autobusi polaze na svakih 30minuta, počevši od 04.30h, a karte možete kupiti online po ceni od 5€ na ovom linku.

Shuttle Bus do Lila i Luksemburga – Postoji 12 svakodnevnh polazaka do Lila i 10 polazaka do Luksemburga, a početna cena karte je 5€ i može se obezbediti na ovom linku.

Shuttle Bus do Genta i Briža – Do centra Genta i Briža možete doći jednim od 9 svakodnevnih polazaka sa aerodroma Šarloa, a cene karata koje se kreću od 5€ pogledajte na linku Flibco.com.

Taxi – Ispred samog aerodroma primetićete brojne taksi službe koje vas mogu odvesti do željene destinacije. Cena po kilometru u zavisnosti od destinacije se kreće od 1.8€ do 2.7€.

Autobus i voz – Možete kombinovati ova dva vida prevoza i sa aerodroma Šarloa najpre autobusom doći do Charleroi-South Station, a zatim vozom do željene stanice u Briselu. Karte potražite na linku Belgian rail.

PARKING

Na samom aerodromu i njegovoj neposrednoj blizini postoji više parking zona. Različite tipove vozila, njihov položaj i cenu, koja varira od blizine terminala, možete pogledati na linku parking na aerodromu Šarloa.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Postoji više restorana i kafića u okviru aerodroma, a njihov spisak se nalazi na linku barovi i restorani na aerodromu Šarloa.

Ukoliko želite da nekoga obradujete poklonom po cenama bez taksi, to možete učiniti u Duty Free Shop-u ili nekoj od radnji na aerodromu Šarloa.

Ako želite da podignete novac sa svog računa, to možete učiniti na bankomatima na terminalima 1 i 2. U okviru terminala 1, nalaze se dve menjačnice gde možete zameniti novac.

LICA SA INVALIDITETOM

Sve potrebne informacije vezane za putnike sa invaliditetom i posebnim potrebama dostavite do 48h pre poletanja.

Anonimni

Blaza

Mnogo mi se dopao njihov spa centar

5 godina ago

Review Šarloa. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago