Aerodrom Plovdiv drugi je po veličini aerodrom u Bugarskoj, četvti najzauzetiji aerodrom posle Sofije, Varne i Burgasa. Udaljen je 12km od grada Plovdiva. Namenjen je redovnim i čarter letovima tokom letnje i zimske turističke sezone.

LOUNGES

Biznis salon može da primi do 10 ljudi. U okviru salona možete se opustiti uz WIFI, TV, široku ponudu alkoholnih pića i osvežavajućih napitaka. Pristup salonu moguće je rezervisati 24h unapred.

WIFI

WIFI je besplatan duž terminala.

CHECK-IN

Na aerodromu Plovdiv prijavu na letu je moguće izvršiti:

  • na šalteru aerodroma- potrebno je doći 90 do 120 minuta pre zakazanog poletanja
  • on line- preko web site aviokompanije Ryanair.

TRANSFER ZONA

Nova zgrada terminala je zvanično otvorena 2009. godine. Moderno je uređena i opremljena pa sadrži 10 check in šaltera, 3 gejta i za sat može da opsluži oko 1000 putnika.

Terminal se sastoji od dva nivoa. Na prvom spratu nalazi se dve zone za odlaske namenjene putnicima koji pripadaju Šengen zoni, kao i putnicima koji ne pripadaju Šengen zoni. Zona za dolaske ima takođe dve zone. U okviru terminala nalaze se mnogobrojne usluge za putnike.

TRANSPORT

  • Taksi vozila dostupna su na terminalu gde je moguće ugovoriti vožnju do željene destinacije.
  • Rent-a car vozilo je moguće iznajmiti u okviru poslovnica koje se nalaze na aerodromu.

PARKING

Parking aeorodroma Plovdiv poseduje 70 parking mesta, od čega je 19 namenjeno autobusima, 51 za automobile i za taksi vozila.

Prvih 15 minuta je besplatno. Cenovnik za duže od 15min možete pogledati na ovom linku.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Na aerodromu se nalaze mnogobrojni kafići sa raznovrsnom ponudom kafića i kioska brze hrane. Putnici se mogu osvežiti uz široku ponudu osvežavajućih napitaka i alkoholnih pića.

Ostali sadržaji aerodroma Plovdiv

  • duty free shop
  • bankomati i menjačnice
  •  kapela
  • soba za presvlačenje beba

LICA SA INVALIDITETOM

Asistencija za putnike sa invaliditetom je dostupna na aerodromu i ujedno je besplatna. Potrebno je poslati zahtev aviokompaniji 48h pre poletanja i naznačiti koja vrsta asistencije je neophodna.

Osoblje aerodroma pruža pomoć prilikom ulaska i izlaska iz aviona. Invalidska kolica smeštaju se u prtljažniku. Ukoliko putniku treba pomoć prilikom uzimanja lekova, odlaska u toalet, ishrane za vreme leta – potrebno je da samostalno anagažuje pomoć druge osobe.

Sladjana Rašović

Sara Reljic

Cist aerodrom, ljubazno osoblje, sve pohvale!

5 godina ago

Review Plovdiv. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Rašović

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago