Leoš Janaček Ostrava

Aerodrom Leoš Janaček udaljen je oko 20km od Ostrave, velikog ekonomskog i industrijskog centra Češke.  Aerodrom je otvoren 24h dnevno, poseduje i helioport pa je u mogućnosti da opsluži i helikoptere.

LOUNGES

Biznis salon – uživajte u pogodnostima salona koji se nalazi u zoni za odlaske. Salon mogu da koriste putnici na redovnim i čarter linijama. Relaksirajte se uz široku ponudu toplih i hladnih pića, bezalkoholnih i alkoholnih pića, sendviča. Dostupan je WIFI kao i dnevne novine. Određeni korisnici programa lojalnosti imaju popust prilikom kupovine ulaznice u salon.

CHECK IN

Na aerodromu Ostrava prijavu na let možete obaviti na:

  • šalteru – potrebno je doći dva sata ranije pre zakazanog poletanja sa putnim dokumentom i rezervacionim brojem – nakon čega putnik dobija kartu za ukrcavanje.
  • na sajtu avio kompanije Czech Airlines – ukoliko letite iz Ostrave do Praga ili putujete nekom drugom redovnom linijom iz Praga, prijava za let otvara se 36h pre, a zatvara 35min pre poletanja.
  • na sajtu avio kompanije Ryanair prijava na let se otvara 4 dana pre poletanja, zatvara se 2 sata pre poletanja.

VIP čekiranje

  • VIP check in – moguće je rezervisati ovu uslugu 24h pre poletanja. Omogućava putnicima maksimalnu privatnost, individualnu pasošku i sigurnosnu kontrolu, prioritetno ukrcavanje, komfor i usluge salona aerodroma.

TRANSFER ZONA

Od 1958. godine aerodrom se upotrebljava u civilne svrhe. Na aerodromu se nalazi mali i moderan terminal koji može da opsluži tradcionalne i niskobudžetne avio kompanije kao i sezonske letove.

U okviru terminala obavljaju se domaći i inostrani letovi tokom cele godine kao i čarter letovi.

TRANSPORT SA AERODROMA

  • Autobus – od grada Ostrave do aerodroma postoji više autobuskih linija. Linije saobraćaju od Ostrave, Mošnova i Krmelina do aerodroma. Karte je moguće kupiti kod vozača.
  • Vozom – u blizini zone za odlaske nalazi se železnička stanica koja povezuje aerodrom sa Ostravom, Bohuminom i Mostom Jablunkova.

Prevoz automobilom

  • Taksi vozila moguće je iznajmiti u zoni za dolaske, a cena se formira na osnovu taksimetra.
  • Rent-a car je moguće iznajmiti na aerodromu, gde se nalazi više poslovnica za iznamljivanje automobila.

PARKING I GARAŽA

Parking aerodroma Ostrava se sastoji iz zona P1, P3, P4 I P5.

  • P1 nalazi se ispred terminala. Prvih 15min je besplatno, dok parking za 1h iznosi 40CZK, za 5h do 1 dan- 300CZK, a za svaki naredni dan cena je 300CZK.
  • P3 i P4 parking udaljeni su 3min od glavne zgrade terminala. Prvih 15min je besplatno, dok cena za 1 dan iznosi 70CZK.
  • P5 zona sa cenama parkiranja od 20CZK po satu, dok cena od 5h do 1 dan je 200CZK, svaki dodatni dan cena parkiranja je 200CZK.
  • P2 parking namenjen je agenciji koja rentira automobile, kao i za poslovne partnere.

SADRŽAJI NA AERODROMU

Na aerodromu postoje snek barovi sa sendvičima i grickalicama, kafići sa raznovrsnom ponudom pića i toplih napitaka.

Ostali sadržaji:

  • duty free shop sa suvenirima, alkoholnim pićem, parfemima, slatkišima
  • info pult, dečija igraonica
  • bankomati, banke i menjačnice

LICA SA INVALIDITETOM

Putnici koju putuju u invalidskim kolicima mogu ih koristiti do momenta ukrcavanja u avion. Osoblje pruža asistenciju putniku prilikom smeštanja u sedište, dok je invalidska kolica potrebno odložiti u prtljažnik aviona.

Putnici koji putuju sa električnim kolicima, potrebno je da unapred obaveste avio kompaniju. Baterije je potrebno isključiti, polove izolovati zbog sigurnosti i bezbednosti.

Putnici sa smanjenom pokretljivošću neophodno je da unapred pošalju zahtev avio kompaniji kako bi se obezbedila neophodna asistencija na aerodromu.

Sladjana Rašović

Pavle

Ljubazno osoblje, ukusni sendvici, brz WIFI!

5 godina ago

Review Leoš Janaček Ostrava. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Rašović

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago