Međunarodni aerodrom Katovice (Katowice) se nalazi na 30-ak kilometara od istoimenog grada. Četvrti je najprometniji aerodrom u Poljskoj, dok je u letnjoj sezoni drugi po prometu putnika i teretnom saobraćaju. Poseduje 2 terminala.

Otvorite ovaj link i pogledajte kratak video materijal o aerodromu.

LOUNGES

Business Lounge na aerodromu Katovice

Nalazi se u kontrolnoj oblasti, na Terminalu A (letovi van šengenske zone, blizu gejta 1) i Terminalu B (letovi unutar šengenske zone, prvi sprat).

Poseduje: klimatizaciju, alkoholna/bezalkoholna pića, konferencijsku salu, pristup za osobe sa invaliditetom, faks usluge, informacioni monitor za letove, hranu, dnevny štampu/magazine, telefonske govornice, TV, WiFi.

Radno vreme: 04h – 22h, 24/7.

WIFI

Internet se može koristiti besplatno.

CHECK-IN

Putnicima se savetuje da budu na aerodromu 1 sat pre početka lokalnih putovanja, odnosno 2 sata pre početka međunarodnih putovanja.

Svakako treba proveriti sa svojom kompanijom vreme kada je potrebno biti na aerodromu i da li postoji mogućnost prijave na let preko interneta.

TRANSFER ZONA

Najmanje vreme potrebno putniku da se ukrca sa jednog lokalnog leta na drugi je 20 minuta, između lokalnih/međunarodnih i međunarodnih letova 40 minuta, dok je između međunarodnih/lokalnih 35 minuta.

Terminali su odmah jedan do drugog.

TRANSPORT

Autobus – aerodromski autobus saobraća redovno između aerodroma i glavne železničke stanice u centru grada. Putovanje traje 45 minuta. Postoje linije i do ostalih gradova u regionu, uključujući Krakov.

Taksi vozila su dostupna ispred dela za Dolaske. Zvanično taksi udruženje aerodroma se zove Airport Taxi Service. Putovanje do centra grada traje 30-40 minuta, zavisno od gustine saobraćaja.

PARKING

Kratkoročni parking P1 se nalazi blizu terminala, dok besplatni šatl autobus vezuje parkinge P2 i P3 sa aerodromom. Raspoloživo je skoro 4.000 parking mesta.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Banke, bankomati i menjačnice se nalaze na oba terminala. Duty free prodavnice su dostupne za putnike van Evropske Unije unutar terminala A i B. Apoteka se nalazi unutar terminala B.

LICA SA INVALIDITETOM

Unutar terminala nalaze se prilagođeni toaleti, rampe, pokretne stepenice, liftovi i parking mesta.

Ukoliko putnici žele usluge specijalne asistencije, moraju ih unapred rezervisati, prilikom kupovine avio karte.

Marko Bajcetic

Sandra

Osoblje na aerodromu jako dobro priča engleski, i jako ljubazno. Čist i prostran aerodrom

5 godina ago

Review Katovice. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago