Karol Vojtila Bari

Karol Vojtila (Bari International Airport Karol Wojtyla) je međunarodni aerodrom, udaljen 8km od centra Barija. Poseduje 1 glavni terminal. Najfrekventniji je aerodrom u južnoj Italiji.

WIFI

Putnici mogu koristiti internet na aerodromu besplatno.

CHECK-IN

Putnicima se preporučuje da budu na aerodromu najmanje 2 sata pred putovanje, kako bi se na vreme prijavili na let. Svakako trebaju da provere sa svojom kompanijom zvanično vreme kada trebaju biti na aerodromu, kao i da li postoji mogućnost prijave na let preko interneta.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

TRANSFER ZONA

Za putnike koji su na aerodromu u tranzitu – najmanje vreme potrebno putniku da se ukrca iz jednog lokalnog leta na drugi iznosi 20 minuta, dok je između lokalnih/međunarodnih, međunarodnih i međunarodnih/lokalnih letova najmanje vreme potrebno 1 sat.

TRANSPORT

Voz

Direktna linija saobraća od aerodroma do Centralne stanice u Bariju. Putovanje traje 15 minuta. Cena je 5€.

Autobus

Linija 16 saobraća redovno od aerodroma do trga Moro u centru grada. Polasci su na svakih 40-50 minuta, između 04:45 i 23:00. TEMPESTA express bus povezuje aerodrom sa Centralnom stanicom u Bariju. Putovanje traje 30 minuta, a cena iznosi 4.15€. Autobusi isto tako polaze i do ostalih gradova u regionu, poput Brindizija, Fođe i Taranta.

Taksi vozila se nalaze ispred terminala. Putovanje do centra Barija traje od 15 do 30 minuta, i početna tarifa je oko 25€.

PARKING

Kratkoročni i dugoročni parking se nalaze preko puta i pored terminala, dok se jeftinija parking opcija nalazi malo dalje.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Bankomati i menjačnice su dostupni na odeljcima za polazak i dolazak.

Duty Free prodavnice su dostupne za putnike van EU, na odeljku za polazak.

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom je pristupačan za putnike sa invaliditetom. Postoje posebni liftovi, rampe, toaleti i posebna mesta za parkiranje.

Putnici trebaju obavestiti svoju avio kompaniju, prilikom rezervacije karte, ukoliko žele rezervaciju specijalne asistencije.

Marko Bajcetic

Duško

Vrlo pozitivno iskustvo. Najbolja kafa u mom životu

5 godina ago
Milena Krstic

La bella

La bella Italia.. Uvek cu kupovati avio karte za Bari i posecivati i ovaj aerodrom i prelepi grad. Zaljubljena sam u njega

5 godina ago

Review Karol Vojtila Bari. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago