Dalas Fort Vort DWF

Aerodrom Dalas Fort Vort DWF (Dallas Fort Worth) se nalazi između gradova Dalas i Fort Vort. Od Dalasa je udaljen 32km, a od Fort Vorta 24km. Osnovan je 1974. godine.

To je četvrti najprometniji aerodrom na svetu, koji broji oko 900 dnevnih letova za 299 destinacija (55 međunarodnih i 173 domaćih), i zaista je drugi najveći aerodrom u Sjedinjenim Američkim Državama nakon aerodroma Denver.

Predstavlja glavno čvorište za avio kompaniju American Airlines. Da pogledate red letenja i sve letove kliknite ovde.

 

LOUNGES

Saloni na aerodromu Dalas Fort Vort DWF

American Express Centurion Lounge – nalazi se na Terminalu D, preko puta kapije 12. Komfor i prijatna atmosfera preovladavaju prostorijama salona. Mogu se osetiti neočikava nota spa centra, dobro opremljene prostorije za tuširanjem, produktivni radni prostori sa brzim internetom, sala za konferenciju, prostorije za porodice i decu, Tv, fax mašina i kompjuteri dostupni posetiocima. Neizostavan deo je i kuhinja sa vrhunskim specijalitetima, bar sa osveženjima i poznatim koktelima. Otvoren je od 05:30 do 22:00h.

Admirals Club and Executive Center – smešten na Terminalu C, između kapija 19 i 20. U ponudi su internet tuš kabine, prostorije za decu, prostorije sa kompjuterima, sale za konferenciju. U ponudi su obroci koji se dodatno plaćaju. Otvoren je od 05:00 do 22:12h. Sale za konferenciju su otvorene od ponedeljka do petka od 07:30 do 17:30h.

United Club – smešten na terminalu D, između kapija E6 i E7. Raspolaže sa bezalkoholnim i alkoholnim pićima, internetom, salama za konferenciju, časopisima i magazinima. Dustupni su takođe i TV, telefon i monitor sa prikazom letova. Otvoren je od 04:30 do 20:00h od nedelje do petka, a subotom od 04:30 do 19:45h.

Delta Sky Club – na terminalu E, blizu kapije E10. Putnicima su u ponudi TV, fax mašine i fotokopir aparat, alkoholna i bezalkoholna pića, grickalice, časopisi i magazini, TV, telefon i personalizovana asistencija oko putovanja. Otvoren je od 04:45 do 19:30h od nedelje do petka, a subotom od 04:45 do 18:30h.

WIFI

Wi Fi pokriva svaki deo aerodroma. Dostupan je svim putnicima i posetiocima besplatno. Potrebno je povezati se sa DFW Airport Complimentary WiFi.

CHECK-IN

Prijava na aerodromu je moguća na šalterima i na interaktivnim kioscima. Prijava na let je moguća do 45 minuta za domaće letove i 90 minuta za međunarodne.

TRANSFER ZONA

Aerodrom Dallas Fort Worth se sastoji od pet terminala, od kojih su svi projektovani kružnim putem. U tom smislu, Terminal A i Terminal B se nalaze jedan spram drugog, isto kao i Terminali C i D, dok se terminal E nalazi nasuprot parkinga.

Terminal A – koristi se uglavnom za letove avio kompanije American Airlines.

Terminal B – namenjen isključivo za American Eagle.

Terminal C – isključivo za letove American Airlines.

Terminal D – namenjen za međunarodne letove.

Terminal E – koristi se za letove sledećih avio kompanija: Air Canada, Alaska, American, Delta, Frontier, JetBlue, United i WestJet.

Prevoz između terminala i do parking mesta je moguć besplatnim Skylink vozovima.

TRANSPORT

Transport sa aerodroma Dallas Fort Worth

Autobus – autobuska linija 408 povezuje terminale A, B i C sa aerodromskom stanicom i direktno sa centrom grada. Treba imati na umu da se parking i autobuska stajališta nalaze na Južnom parking prostoru. Stoga, potrebno je prevesti se nekim od internih autobusa od terminala A, B i C a onda DART autobusima do centra grada. Jednodnevna karta košta 2.50$.

Light Rail – DART Rail Orange linija koja saobraća do centra grada. Voz saobraća od 03:50 do 01:19h. Stanica se nalazi na nižem spratu terminala A. Cena za propusnicu od 2 sata je 2.50$.

VozTRE vozovi se nalaze na centralnoj stanici aerodroma dokle se može doći internim autobusom. Cena propusnice od dva sata je 2.50$.

Taxi – stajališta taxi vozila se nalaze na gronjem spratu terminala A, B, C i E. Na terminalu D se nalaze na donjem spratu. Vreme putovanja je oko 24 minuta. Cena vožnje se kreće oko 42$. Postoje i aplikacije pomoću koji može da se deli taxi i tako putuje po nižoj ceni.

Rent-a car – pultovi se nalaze na južnoj strani aerodroma. Takođe, vozilo se može iznajmiti i putem interneta.

PARKING

Parking na aerodromu

Aerodrom raspolađe sa 20 000 parking mesta koja su raspoređena po zonama i terminalima u zavisnosti od namene:

  • Parking mesta Terminala: na Terminalima B, C i E se nalzi veliki broj parking mesta. Cena se kreće od početnih 8 minuta od 4$.
  • Express Parking – deli se na dve zone: jednu sa parkin mestima na otvorenom i drugu sa natkrivenim. Cena se kreće za dva sata od 2$.
  • Remote Parking – deli se na Remote South i Remote North. cena za prva dva sata 1$.

Zadržavanje vozila na parkingu aerodroma je ograničeno na 90 dana.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Na svih pet terminala se nalazi ogroman broj radnji i butika sa raznovrsnom robom, suvenirima, štampom, kozmetikom, parfemima, elektronskim uređajima i sl. Predah pre ili nakon putovanja ili trgovine se može uzeti u nekom od brojnih restorana, snack barova, kafića. Takođe aerpodrom raspolaže i sa sledećim:

  • menjačnice
  • bankomati
  • kapela
  • hotel za kućne ljubimce
  • spa centar
  • yoga studio
  • pošta
  • tuš kabine
  • prostorije za presvlačenje beba
  • igraonice za decu

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodromska infrastuktura je u potpunosti prilagođena licima sa invaliditeom sa liftovima, prilazima, rampama, toaletima. Takođe, osobe sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja mođe zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je obavestiti unapred.

Anonimni

Andjelko

Prokisnjava im jedan dio odlaznog terminala u cosku kod banke

5 godina ago

Review Dalas Fort Vort DWF. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago