Brazilija

Međunaropdni aerodrom Brazilija (Brasília Presidente Juscelino Kubitschek International Airport) se uglavnom koristi kao glavno čvoripte za međunarodne letove unutar Brazila. Smešten je u Lago Sul, tačnije 15km južno od centra grada Brazilije.

Kliknite ovde i pogledajte red letenja.

LOUNGES

Aeroportos VIP Club (Domestic) – smešten na drugom spratu domaćeg terminala. Putnicima su na raspolaganju: alkoholna i bezalkoholna pića, igraonica za decu, časopisi, magazini, monitor sa redom letenja i TV. Sala za konferenciju, faks i tuš kabine su dostupni uz doplatu. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

VIP Express Club Pier Norte – nalazi se na domaćem terminalu, samo za putnike na domaćem letu. Dostupni su im: bezalkoholna pića, alkoholna pića (doplata), igraonica za decu, prostorija sa video igricama, internet, časopisi, magazini, TV i monitor sa redom letenja. Salon je otvoren od 06:00 do 00:00h

Brazilija aerodrom – internacionalni lounges

Aeroportos VIP Club (International) – nalazi se na prizemlju međunarodnog terminala. Mogu se koristiti: bezalkoholna pića, alkoholna (uz doplatu), internet, časopisi, magazini i TV. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

WIFI

Kompletna aerodromska infrastuktura je pokrivena internetom. Putnici i posetioci ga mogu besplatno koristiti.

CHECK-IN

Za prijavu na let na šalteru je potrebno doći od 3 do 2h pre međunarodnog i 1h pre domaćeg leta.

TRANSFER ZONA

Aerodrom se sastoji od dva terminala: Terminala 1 i Terminala 2.

Terminal 1 – namenjen za domaće i regionalne letove.

Terminal 2 – predviđen za međunarodne letove. To je noviji terminal i nudi veći broj usluga.

Često se ova dva terminala oslovljavaju kao međunarodni i domaći. Postoji besplatni interni shuttle prevoz između terminala.

TRANSPORT

Od aerodroma do centra grada se mogu koristiti sledeća prevozna sredstva:

AutobusDF Trans autobuska linija 102. Saobraća svakih 20 minuta, a cena karte je 2R$. Postoje i autobuske linije koje sobraćaju do raznih destinacija sa polaskom sa autobuske stanice u centru.

Transport kolima

Taxi – vozila se nalaze ispred terminala. Dostupna su 24h dnevno. Vreme putovanja do centra grada je 15 minuta.

Rent-a car – pultovi rent-a car kompanija se nalaze na Terminalu 1, u delu za dolaske. Postoji mogućnost i rezervacije auta online.

PARKING

Aerodrom raspolaže sa oko 800 parking mesta. Podeljena su na dugoročni i kratkoročni parking. Svega par minuta hoda do terminala.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Postoji oko 140 radnji na aerodromu, uključujući duty free radnje, garderobu, kozetiku, parfimerije, suvenirinice i sl.  Glavni restoran se nalazi na Terminalu1 i otvoren je od 11:00 do 13:00h. Pored nejga postoje razne varijacije barova, kafićaod kojih dva rade 24h dnevno. Pored navedenog, u ponudi su:

  • menjačnice i bankomati
  • pošta – otvorena 24h dnevno

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodorm je prilagođen osobama sa invaliditetom sa rampama, liftovima i toaletima.

Svaki putnik može zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je samo obavestiti unapred o vrsti pomoći kako bi bila obezbeđena ista.

Sladjana Stanisic

John

It is a clean and up-to-date airport. You can reach it by bus, but there is no train or subway. I liked the electronic shops and the food in the restaurant in terminal 1.

5 godina ago

Review Brazilija. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago