Perast Stari grad

Perast, mali stari grad svojim šarmom uspeva da očara i namami turiste širom sveta. Nalazi se u neposrednoj blizini Kotora, na samoj obali mora. Sa njega se pruža nesvakidašnji pogled na ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe.

Perast se smatra jednim od najlepših gradova na crnogorskom primorju. Jedna je i od obaveznih destinacija turističkim turama koje cirkulišu kroz Bokokotorski zaliv. Ukoliko želite jedinstvenu priliku da obiđete Perast, zajedno sa svim ostalim atrakcijama koje krije ovaj tajnoviti zaliv, možete rezervisati turu gliserom i uploviti u nezaboravne pomorske avanture.

UNESCO svetska kulturno istorijska baština

Ovaj ljupki gradić će vas očarati svojim duhom i karakterom koji je nastajao hiljadama godina. Perast je oduvek bila mala prestonica kulture i istorije na području primorja. Brojne crkve, kule i građevine potiču iz epoha baroka i renesanse. Krase ga i tragovi neolitske kulture koje su ostavili Iliri, Rimljani i rani hrišćani.

Zbog svoje lepote i kulturno-istorijske važnosti Perast se 1979. godine pridružio UNESCO-voj listi svetske kulturno istorijske baštine.

Ovaj grad-muzej će vam sigurno biti jedna od omiljenih destinacija ukoliko se odlučite za turističku turu na gliseru. Ovde možete pogledati koje vas još atraktivne destinacije očekuju na ovoj pustolovini.

Ture po Bokokotorskom Zalivu

Ne možete reći da ste posetili Crnu Goru ako ne rezervišete makar jednu turu i zaplovite ka skrivenim destinacijama, živopisnim pejzažima i autentičnim lokacijama koje su rasute svuda po Boki.

Montenegro Submarine je tu da se postara da vaša tura bude pre svega bezbedna i zabavna, a uz to i poučna i svakako nezaboravna. Svojom prostranom flotom, ova kompanija vam nudi brojne opcije privatnih i grupnih obilazaka i vožnje na plovilima različitih namena i kapaciteta.

Možete uživati u razgledanju obale iz podvodne perspektive u polu-podmornicama. Na raspolaganju su vam i brodići sa skiperima koji će definitivno učiniti da vam ovo iskustvo bude nezaboravno.

Ana Bogojevic

Jovana Lekić

Perast je ne jedan od najlepših već najlepši grad na celom crnogorskom primorju. Nisam išla turom ali znam da sledeći put definitivno hoću.

4 godine ago

Review Perast Stari grad. Odustani od odgovora

Share
Published by
Ana Bogojevic

Recent Posts

Tivat Istanbul direktan let Air Montenegro

Ukoliko su vam potrebne jeftine avio karte do najvećeg turskog grada i metropole na Bosforu, otvorili ste pravu stranicu. Online…

3 godine ago

Podgorica Frankfurt Air Montenegro direktan let

Potrebne su vam najjeftinije avio karte do čuvenog grada na Majni i finansijskog centra Nemačke? Sve što je potrebno je…

3 godine ago

Tivat Ljubljana Air Montenegro direktan let

Potrebna vam je jeftina avio karta do slovenačke prestonice? Na pravom ste mestu! Na našem sajtu možete online rezervisati mesto…

3 godine ago

Tivat Banja Luka Air Montenegro letovi

Tražite najjeftinije avio karte sa primorja do glavnog grada Republike Srpske? Letovi avio kompanije Air Montenegro na relaciji Tivat Banja…

3 godine ago

Beograd Podgorica avion Air Montenegro

Tražite direktne letove do crnogorske prestonice po najpovoljnijim cenama.? Rezervišite avio karte na relaciji Beograd Podgorica online na našem sajtu što pre. Avion…

3 godine ago

Podgorica Beograd Air Montenegro letovi

Potrebni su vam Air Montenegro letovi na relaciji Podgorica Beograd? Od 10. juna možete rezervisati jeftine avio karte online na našem…

3 godine ago