Kada stiže elektronska avio karta?

Šta je elektronska avio karta?

stampanje-bording-karteElektronska avio karta je putni dokument koji postoji u sistemu avio kompanije. Ona ima jedinstveni broj i on je dovoljan putniku odradi online čekiranje ili direktno na aerodromu.

Čim se izvrši plaćanje i izdavanje avio karte ona se nalazi u sistemu. Šaljemo vam je na mail koji ste uneli prilikom rezervacije karte. Ne morate da je štampate, dovoljno je da imate kod sebe zapamćenu šifru rezervacije i broj elektronske karte.

U slučaju da niste primili mejl ili niste u mogućnosti da ga pronađete molimo vas da nas kontaktirate. Pošaljite nam mail na [email protected] ili poruku preko Facebook aplikacije. Mi ćemo pronaći vašu kartu, naravno ukoliko ste je kupili na Abago.com i poslati je ponovo.

Budite bez brige. Nakon izdavanja elektronske karte vi ste već u sistemu i službenik na aerodromu će je bez problema pronaći. Takođe, kartu možete preuzeti na sajtu Check My Trip. Dovoljno je da unesete šifru rezervacije i prezime putnika i odmah će vam biti prikazana karta koju možete online da preuzmete.

Da li je elektronska avio karta dovoljna za ulazak u avion?

passport-boarding-pasos-bordingZa ulazak u avion neophodno je da posedujete bording kartu. Elektronska karta je osnova za njeno dobijanje i čekiranje na aerodromu (ako ne uradite online prijavu).

Kada dođete na aerodrom dovoljno je da službeniku date svoj pasoš na osnovu kog će vas pronaći u sistemu i izdati boarding kartu.

Broj avio karte ima oblik AAA-BBBBBBBBBB i ovaj broj može da ubrza prijavu na let ukoliko ga putnik ima kod sebe u toj prilici. Prve tri cifre predstavljaju oznaku avio-kompanije, dok su narednih deset potpuno proizvoljne. 

pronadji-let-cta-dugme