Međunarodni aerodrom Pula nalazi se na jugu Hrvatske, 6km od centra Pule. Pored pomenutog grada, koristi se i kao alternativni aerodrom za neke delove Slovenije i istočne gradove Italije.

LOUNGES

Biznis salon na pulskom aerodromu je dostupan isključivo putnicima biznis klase sledećih avio kompanija: Siberia Airlines, Globus, Swiss International, Air Serbia, Lot Polish Airlines i Finnair.

WIFI

Internet na aerodromu Pula je besplatan.

CHECK-IN

Putnici se savetuju da budu na aerodromu 2h pre međunarodnog putovanja, a 1h pre lokalnog.

Od dokumenta su neophodni avio karta i pasoš, a za neke međunarodne destinacije potrebna je i viza.

Check in se obavlja na aerodromu i dobija se bording karta za ulaz na let. Kod nekih kompanija je moguće čekiranje i preko interneta, za šta se putnici trebaju raspitati kod avio kompanije sa kojom putuju.

TRANSPORT

  • Taksi vozila koja se nalaze odmah prilikom izlaska sa aerodroma (kod terminala za autobuse)
  • Shuttle bus čiji prevoz putnici mogu iskoristiti do sledećih destinacija: Pula (autobuska stanica, Verudela i Puntižela), Medulin, Fažana, Rovinj, Poreč, Novigrad, Umag, Rabac. Ovaj autobus polazi 30 minuta nakon sletanja sledećih avio kompanija: Germanwings, RyanAir, Norwegian, Jet2.com
  • Rent a car agencije koje se nalaze u zoni za Dolaske, kao i u glavnom holu Terminala. Automobil se može iznajmiti unapred ili na šalterima neke od agencija na aerodromu.

PARKING

Parking u okviru aerodroma je podeljen na:

  • sektor A –  za dugotrajno parkiranje, prvih 15 minuta je besplatno
  • sektor B – za kratkotrajno i zabranjen je za lična vozila

Naplata parkiranja se vrši na naplatnim aparatima, dok se plaćanje karticama može obaviti na šalteru za informacije unutar aerodroma.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

U okviru aerodroma Pula putnici mogu naći ponude raznih proizvoda mnogih svetskih brendova iz oblasti kozmetike, hrane i pića, nakita, suvenira kao i proizvoda lokalnog porekla.

Nakon izlaska iz sektora za međunarodne dolaske, u istočnom delu aerodroma nalazi se menjačnica gde se može zameniti strana valuta u domaću, kao i obratno.

Anonimni

Cveta

Free shop ima jeftine suvenire i odlicne slatkise

5 godina ago

Review Pula. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago