Namdi Azikive Abudža

Namdi Azikive Abudža (Nnamdi Azikiwe) aerodrom je drugi aerodrom po prometu u Nigeriji i jedan od najprometnijih u Africi. Dobio je ime po prvom predsedniku.

Nalazi se 20km zapadno od centra Abudže. Izgrađen je 2000. godine, a otvoren zvanično 2002. U proseku, na godišnjem nivou ima promet od oko 3.5 miliona putnika.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

LOUNGES

Saloni na aerodromu Namdi Azikive u Abudži

Gabfol Lounge – smešten na drugom spratu međunarodnog terminala. U ponudi su: alkoholna i bezalkoholna pića, tuš kabine, TV, internet, i monitor koji poseduje red letenja. Namenjen je za nepušače, i omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren od 07:00 do 23:00h.

SDS Lounge -smešten na međunarodnom terminalu, preko puta kapije. Na raspolaganju su: časopisi i magazini, internet, alkoholna i bezalkoholna pića, faks, posebna prostorija za pušače, prostorije za odmor i spavanje, monitor sa redom letenja i TV. Usluge spa centra i telefona se doplaćuju. Salon je otvoren 24h dnevno svakog dana.

Lounges na domaćim terminalima aerodroma

Airspace Lounge – smešten na prvom spratu. Dostupan je samo putnicima na domaćim letovima. Mogu koristiti: bezalkoholna pića i alkoholna (uz doplatu), časopise, magazine, tuš kabine i TV. Radno vreme salona je od 07:00 do 20:00h.

Lounge One – lociran preko puta pulta za ukrcavanje. Na raspolaganju su: alkoholna pića (uz doplatu), bezalkoholna pića, časopisi, magazini, TV, monitor sa redom vožnje. Salon je otvoren od 06:30 do 20:00h.

WIFI

Internet je dostupan samo unutar salona. Ostali delovi zgrade terminala nisu pokriveni internetom.

CHECK-IN

Prijava na let na šelterima – potrebno je doći 3h pre međunarodnog i 2h pre domaćeg leta.

TRANSFER ZONA

Ovaj aerodrom se sastoji od jednog putničkog terminala koji je podeljen na domaće i međunarodne dolaske i odlaske.

TRANSPORT

Za transport od aerodroma do centra grada ne postoji javni prevoz već su u ponudi:

Taxi – vozila se nalaze ispred zgrade terminala. Vreme putovanja je oko 45 minuta, a cena se kreće oko 6000NGN.

Rent-a car – predstavništva više kompanija za iznajmljivanje automobila se nalaze na aerodromu. Takođe, postoji i opcija iznajmljivanja automobila onlibne.

PARKING

Naspram zgrade terminala se nalazi parking zona za kratkoročni i dugoročni parking. Takođe, postoji i alternativni koji je malo udaljen od aerodroma.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Nekolicina butika i radnji sa raznim proizvodima, parfemima, kozmetikom, elektronskim uređajima, suvenirima itd, se nalazi na aerodromu. Takođe, putnici i posetioci se mogu nosvežiti u nekom od restorana i kafića. Tu se mogu naći i menjačnice i bankomati.

LICA SA INVALIDITETOM

Namdi Azikive Abudža aerodrom je prilagođen osobama sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja, sa rampama, liftovima i toaletima.

Sladjana Stanisic

Miroslav

Imao sam presedanje na tom aerodromu – nije bilo teško da se snađem. Generalno, solidan aerodrom.

5 godina ago
bojan

Bajko

Aerodrom je iznad ocekivanja moram da kazem. Transport je jeftin, ali se pazite divljih taksista.

5 godina ago

Review Namdi Azikive Abudža. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago