Aerodrom Minhen je udaljen 28.5km od centra Minhena i spada u deset najprometnijih aerodroma u svetu. U okviru njega se nalaze dva terminala i dve piste. Poznat je i pod nazivom Franc Jozef Štraus.

LOUNGES

  • Lufthansa Senator saloni

Takozvana Mirna soba se nalazi u zadnjem delu salona gde se posetitelji mogu opustiti na kožnim ležajevima daleko od aerodromske gužve. Na raspolaganju je i Radno područje za putnike koji nose svoj posao sa sobom. U okviru ovog salona postoji i ponuda domaće i inostrane štampe i magazina, wifi konekcija, prostorija za pušače, TV programa, usluga hrane i pića…Nalazi se u okviru Terminala 2 – zona Dolasci – G, H, K, L

  • Lufthansa Biznis saloni

Ovi saloni pružaju putnicima vrhunsku uslugu odmah na ulazu – ljubazni službenici sa recepcije odmah će pomoći putnicima u upoznavanju sa uslugama ovog salona i usmeriti ih prema njihovim željama. Bife se nalazi kod velikog sata, gde se može poručiti hrana i piće, sa rapoloživošću velikog broja štampe i magazina. Za osveženje, putnici se mogu istuširati i poslužiti čistim peškirima i fenom. U okviru Komforne zone nalaze se klupe za sedenje kao i restoran. Ovaj salon pruža fantastičan pogled na aerodromsku pistu i putnici mogu uživati u poletanju i sletanju raznih aviona. Ovaj salon takođe podržava wifi konekciju. Tu je i prostorija za pušače i TV program. Nalazi se u okviru Terminala 2 – zona Dolasci – G, H, K, L

  • Lufthansa First Class saloni

Za putnike koji nose svoj posao sa sobom, prostrane Kancelarijske jedinice su opremljene modernim kompjuterima i telefonskim sistemom. U okviru ovog salona putnici mogu naći svaku vrstu punjača za svoj mobilni telefon. Za opuštajuću atmosferu, putnicima je na raspolaganju Spa Arena sa tušem, đakuzijem i svim ostalim sadržajima za optimalno provedeno vreme u ovoj prostoriji. Na raspolaganju su i Biblioteka, Restoran, Bar i Zona za pušače. Nalaze se u okviru Treminala 2 – blizu kapija G21 i H21 i preko puta kapija K11 i L11.

WIFI

Postoji Telekom WiFi na aerodromu, na koji se putnici registruju sa svojim imenom i email adresom. Nakon registracije se dobija mejl sa linkom za podešavanje interneta.

CHECK-IN

Standardni savet za sve putnike je da budu na aerodromu najmanje 2 sata pre svog putovanja. Svakako, putnici su u obavezi da provere sa kompanijom kojom putuju detaljne informacije u vezi čekiranja.

Na aerodromu Minhen moguće je čekirati sa na šalterima i na check in kioscima.

TRANSFER ZONA

Razdaljina između 2 aerodromska terminala iznosi oko 10 minuta hoda. Putnici koji imaju povezane letove i svoj predati prtljag čekiran do krajnjeg odredišta mogu za transfer između terminala koristiti besplatan šatl.

Aerodromska usluga Meet & Assist je dostupna putnicima u zoni za dolaske sa uslugom praćenja do zone za polaske, kako bi transfer bio što brži.

TRANSPORT SA AERODROMA

Putnički voz S1 i S8 putuju na svakih 10 minuta od aerodroma do raznih stanica u Minhenu – Munich Hauptbahnhof, Marienplatz, Laim i Ostbahnhof, odakle postoje konekcije za druge gradove u Nemačkoj. Putovanje traje od 30 do 45 minuta i cena iznosi 10.50€.

Kliknite ovde i pogledajte kratak video materijal kako sa aerodroma doći vozom do centra grada.

Autobusi saobračaju do Minhena i okolnih gradova, kao i do nekih gradova u Austriji. Autobus Oberbayern prevozi putnike do centra Minhena po ceni od 10.50€, a vožnja traje od 30 do 45 minuta.

Taksi vozila su dostupna po ceni od 55€, sa trajanjem putovanja oko 45 minuta, i nalaze se ispred aerodroma.

PARKING I GARAŽA

Podzemni parkinzi P1, P2, P3 i P4 i parking zone P9, P10 i P20 nude kratkoročno parkiranje, blizu terminala.

Dugoročno parkiranje je dostupno u okviru P20, pored Kempinski hotela.

Ostala parking mesta se mogu naći u okviru višenamenskih parkinga P6, P7, P8, P25 i P26.

Parking P41 u Nordallee nudi nedeljne tarife i besplatan bus šatl prevoz do aerodroma.

Dodatna parkirališta uključuju udaljena parking mesta kao što je P51 i parking za posetioce P53. ‘Valet parking’ je takođe dostupan.

Parking kancelarija se nalazi u Minhenskom Aerodromskom Centru, na nivou 3.

FREE SHOP

Postoje Duty-Free prodavnice (za putnike koji napuštaju EU) i mnoge druge radnje koje prodaju različite artikle.

LICA SA INVALIDITETOM

Putnici sa posebnim potrebama su dužni da informišu avio kompaniju kojom putuju i službu na aerodromu o svojim potrebama. Postoje taktilni sistemi na terminalu 2 za osobe sa oštećenim vidom.

Invalidska kolica su dostupna besplatno na šalterima za informacije u području Dolasci (šalteri od A do D i šalter Z).

Kupatila za lica sa posebnim potrebama su rasprostranjena širom aerodroma, kao i liftovi.

Posebna parking mesta za osobe sa invaliditetom su dostupna u podzemnim i višenamenskim parking zonama.

Anonimni

Buda

Postoji odlican pub na aerodromu

5 godina ago
bojan

Žule

Sjano urađena stranica, svaka čast. Stvarno su sve potrebne informacije tu.

5 godina ago

Review Minhen. Odustani od odgovora

Share
Published by
Jelena Seratlic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago