Manises Valensija

Međunarodni aerodrom Manises Valensija (Valencia Manises Airport) je smešten 8km zapadno od centra grada Valensija. To je osmi najprometniji aerodrom u Španiji sa velikim brojem međunarodnih veza.

Baza je za avio kompanije Air Nostrum i Ryanair. Da pogledate red letenja, kao i da saznate do kojih sve destinacija može da se leti sa aerodroma Valensija kliknite ovde.

LOUNGES

WIFI

Sala Joan Olivert Lounge na aerodromu Manises u Valensiji

smešten na prvom spratu, između Terminala 1 i R.  Salon sa prijatnim ambijentom, blistavim bojama i udobnim sofama putnicima nudi: internet, alkoholna i bezalkoholna osveženja, TV, faks, časopise i magazin.

Obezbeđen je pristup osobama sa invaliditetom. Radno vreme je od 05:00 do 22.00h.

CHECK-IN

Aerodromska infrastuktura je pokrivena internetom. Prvih 30 minuta korišćenja je besplatno.

TRANSFER ZONA

Aerodrom se sastoji od tri putnička terminala: Terminala 1 i 2 (međusobno povezanih unutar iste zgrade) i regionalnog terminala R.

Terminal 1 i 2 – oba terminala služe za nacionalne i međunarodne letove, šengenske i nešengenske letove. Terminal 1 ima tri nivoa, dok Terminal 2 ima samo jedan nivo.

Regionalni terminal – služi isključivo za domaće regionalne letove Air Nostrum.

TRANSPORT

Aerodrom Valensija transport

MetroValencia Metro povezuje aerodrom sa centrom grada i lukom. Linija 3 saobraća do centra grada – vreme putovanja je oko 25 minuta, a cena karte u jednom pravcu 3.90€.

Autobus – lokalni autobus 150, kojim upravljaju gradske vlasti, saobraća od aerodroma do centralne autobuske stanice u periodu od 05:25 do 23:55h. Vreme putovanja je 45 minuta, a cena karte 1.50€.

Taxi – vozila se nalaze u području nasuprot dvorane za dolaske. Tarife od aerodorma podležu doplati od 4.95€.

Rent-a car – predstavništva više kompanija se nalaze na aerodromu. Vozila za iznajmljivanje su na glavnom parkingu, nasuprot zgrade terminala.

PARKING

I kratkoročni i dugoročni parking su dostupni na aerodromu. Parking zona za kratkoročno parkiranje P1 broji 400 mesta i nalazi se nasuprot zgrade terminala. Parking za dugoročno parkiranje je malo dalje od terminala, ali svega par minuta hoda.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Aerodrom Valensija prodavnice

Aerodrom ima dobar izbor kafića i nekoliko restorana. Među restoranima nalazi se i restoran koji nudi fine obroke bazirane na iberijskoj kuhinji. Ukoliko putnici žele da obraduju sebe i najbliže nekim poklonom to mogu uraditi u nekom od butika i radnji raznovrsnih proizvoda. U ponudi su i:

  • apoteka
  • menjačnice i bankomati
  • pošta
  • prostorije za presvlačenje beba
  • javni telefoni
  • policijska stanica
  • služba medicinske pomoći

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom raspolaže sa sredstvima i objektima koji obezbeđuju optimalnu dostupnost za putnike sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja, uključujući liftove, rampe i Brajevu oznaku.

Parking mesta za osobe sa invaliditetom su dostupna na parkinzima.

Sladjana Stanisic

Biljana

Terminali su dobro povezani.

5 godina ago
marko

Tamara

Lep aerodrom.

5 godina ago

Review Manises Valensija. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago