Malpensa Milano

Međunarodni aerodrom Malpensa je najveći aerodrom italijanske pokrajine Lombardije. Smešten je 40 km severozapadno od Milana.

Ako želite da pogledate termine polazaka i dolazaka, kliknite na stranicu red letenja na aerodromu Malpensa.

LOUNGES

Casa Alitalia piazza san babila – smešten u delu za ukrcavanje za ekstra šengenske letove. Elegantno i udobno okruženje gde putnici mogu uživati u vrhunskim italijanskim specijalitetima koji kuvari spremaju uživo, uz čašu vina poznatih regionalnih vinarija. Otvoren je ponedeljkom, utorkom, sredom, petkom i subotom od 06:30h do 18h, a četvrtkom i subotom od 06:30 do 20:30h. Pristup salonu je dozvoljen samo putnicima u tranzitnoj zoni i onima koji imaju odlazni let.

VIP business lounge SEA klub – na terminalu 1 se nalaze tri VIP salona (Pergolesi, Monteverdi i Montale). Na raspolaganju je wi fi, TV, poznati italijanski i svetski časopisi, tuš kabina, sobe za čekanje za članove koji imaju pristup VIP salonima…

Club sea respighi vip business lounge – nalazi se na terminalu 1. Otvoren je od 06h do 21:30h svakog dana. Deca ispod dve godine imaju besplatan pristup. Boravak u salonu je ograničen na dva sata.

CHECK IN

  • putem interneta na web starnici avio kompanije i preko mobilne aplikacije. Moguće je prijaviti se do 2 sata pre polaska za međunarodne i do 1 sat za domaće letove. Nakon prijave na let, bording karta se može dobiti putem mejla, telefona, na aerodromu ili preuzeti na interaktivnom kiosku.
  • na aerodromu direktno na šalteru ili jednom od interaktivnih kioska.
  • Tele check in posebna usluga za ekskluzivne članove kluba kako bi se uštedelo vreme na aerodromu i izbeglo čekanje. Dostupna za Ulisse i Freccia Alata članove. Može se koristiti samo ako se putuje sa ručnim prtljagom, od 4 sata do 40 minuta pre domaćeg, odnosno 60 minuta pre međunarodnog leta.

TRANSFER ZONE

Terminal 1:

      • 1A: se koristi za domaće i šengenske letove.
      • 1B i 1C: interkontinentalni i vanšengenski letovi

Terminal 2:

      • za čarter i letove low cost avio kompanija (easyJet).

Za prevoz sa jednog do drugog terminala se koristi interni aerodromski autobus, koji polazi svakih 10 minuta.

TRANSPORT SA AERODROMA

 

  • Malpensa Bus Express – saobraća do glavne autobuske stanice u Milanu (oko sat vremena). Polazi na svakih 20 minuta. Karta u jednom pravcu košta 7,50€. Osim za Milano, postoje autobuske linije i za: Torino, Lugano, Đenovu, Novaru, Bolonju, Veronu…
  • Malpensa Express – linija koja povezuje aerodrom sa glavnom železničkom stanicom. Voz saobraća na svakih pola sata, a vožnja traje 50 minuta. Cena karte je oko 11€.
  • Taksi – najbrži i najpraktičniji transport sa aerodorma (45 minuta). Taxi vozila se nalaze ispred svakog terminala. Cena iznosi 95€.
  • Rent-a car – agencije se nalaze na terminalu 1. Rezervacija se vrši putem interneta.

PARKING I GARAŽA

Aerodrom poseduje oko 9000 parking mesta.

  • Parking 1 – parkiranje na duže vreme po jeftinim cenama, 1200 slobodnih mesta. 4 minuta od terminala 1.
  • Parking 2 – parking koji ima 1700 pokrivenih parking mesta (za luksuzne automobile). Direktno je povezan sa šalterom za prijavu na let na terminalu 1. Obezbeđen video nadzor.
  • Parking 3 – ekspres parking sa 1600 slobodnih mesta. Udaljen samo 3 minuta od terminala 1.
  • Parking 4 – parkiranje na više dana, za osobe koje idu na odmor. 1200 otkrivenih parking mesta. 3 minuta od terminala 1.
  • Parking 5 – predviđen za lako parkiranje. 3000 mesta unutar terminala 2.

Anonimni

Cvetin

Pice i hrana su skupi u restoranima i kaficima

5 godina ago

Review Malpensa Milano. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago