Karlove Vari

Aerodrom Karlove Vari (Karlovy Vary Airport) se nalazi u istoimenom gradu u zapadnoj Bohemiji, Češka. Aerodrom je smešten nekih 6km od centra grada i četvrti je po prometu putnika u ovoj zemlji.

Pobeda Airlines, ruska niskobudžetna avio kompanija, ima redovne letove sa ovog aerodroma.

LOUNGES

Business Lounge – dostupan je samo putnicima nešengenskih letova. Na raspolaganju su im: alkoholna i bezalkoholna pića, časopisi i magazini, TV i internet. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom.

WIFI

Internet na aerodromu je dostupan na sledećim lokacijama: salama za dolaske i odlaske i snack bar-u u javnom delu aerodroma.

CHECK-IN

Putnici se mogu prijaviti na let na web stranici avio kompanije Pobeda Airlines.

Na aerodromu Karlove Vari se šalteri za check in otvaraju 2h, a zatvaraju 60 minuta pre leta. Kapija za ukrcavanje se zatvara 25 minuta pre leta.

TRANSFER ZONA

Aerodrom se sastoji od prizemlja i prvog sprata. Na prijemlju su ujedno dolasci i odlasci za šengensku i nešengensku zonu.

Na prvom spratu su uglavnom kancelarije aerodroma i avio kompanije Pobeda Airlines.

TRANSPORT

Sa aerodroma do centra grada putnici mogu koristiti:

Autobus

Autobus 8 saobraća sedam puta dnevno sa aerodroma do centra grada.

Taxi

Vozila više kompanija se nalaze ispred zgrade terminala.

Rent-a car

Vozila se mogu iznajmiti na web stranici rent-a car kompanija. Više o dostupnim rent-a car kompanijama možete naći ovde.

PARKING

Aerodrom Karlove Vari raspolaže sa određenim brojem parking mesta koja se nalaze ispred zgrade terminala. Podeljena su na dve parking zone za kratkoročno i dugoročno parkiranje.

Zanimljivo je da na obeležinim mestima kartkoročno i dugoročno parkiranje besplatno.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Postoje tri duty free radnje sa ranovrsnim proizvodima (cigarete, alkohol, parfemi, kozmetika, slatkiši i sl.). Nalaze se u delu za odlaske i otvorene su za vreme međunarodnih letova.

Mogu se naći i snack bar, bankomati, menjačnica i banka.

LICA SA INVALIDITETOM

Lica sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretenja mogu zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu pri ukrcavanju, tokom leta i kod iskrcavanja. Potrebno je da obaveste aerodrom, odnosno avio kompaniju o vrsti pomoći koje je potrebna.

Aerodrom je prilagođen osobama sa invaliditetom rampama, liftovima i toaletima.

Sladjana Stanisic

Monika

Po meni aerodrom jedinstvene konstrukcije. osoblje ljubazno i pristupačno. Možda da je bolje uređen transport od aerodroma – morali smo da čekamo autobus malo duže jer ne saobraća svaki čas do centra grada.

5 godina ago

Review Karlove Vari. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago