Imam Homeini Teheran

Imam Homeini (Imam Khomeini International Airport) je glavni međunarodni aerodrom u Teheranu, glavnom gradu države Iran. Udaljen je oko 30km od centra grada. Aerodrom trenutno služi sve međunarodne letove, dok je aerodrom Mehrabad zadužen za lokalne. Poseduje 1 glavni terminal.

Da pogledate red letenja ovog aerodroma, poletanja i sletanja kliknite ovde.

LOUNGES

CIP Lounge – samostalna terminalna zgrada, 500m udaljena od glavnog terminala (za VIP i premium putnike).

WIFI

Korišćenje WiFi interneta je besplatno.

CHECK-IN

Putnici se savetuju da budu najmanje 3 sata pred putovanje na interkontinentalnim letovima, kako bi se na vreme prijavili na let na aerodromskom šalteru.

Putnici koji žele da se prijave preko web stranice određene kompanije sa kojom putuju – trebaju prvo proveriti da li ta kompanija pruža tu mogućnost.

TRANSFER ZONA

Najmanje vreme potrebno putniku da se ukrca iz jednog leta na drugi (za sve letove) iznosi 1 sat.

TRANSPORT

Autobus – redovne autobuske linije su dostupne sa polazišta ispred terminala. Šatl autobusi povezuju aerodrom sa najbližom metro stanicom, kao i sa drugim aerodromom Mehrabad.

Prevoz taksijem sa aerodroma Imam Homeini

Taksi vozila se nalaze ispred terminala, sa fiksnim cenama. Putovanje do centra grada traje 90 minuta, zavisno od gustine saobraćaja.

PARKING

Kratkoročni parking je dostupan uz zgradu terminala, dok su dugoročni parkinzi (2 i 3) povezani sa terminalom šatl besplatnim autobusom.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Banke i bankomati se nalaze unutar kontrolne i unutar javne oblasti. Na aerodromu se mogu naći i menjačnice. Kreditne kartice nisu široko prihvaćene u Iranu.

Duty Free prodavnice su dostupne (bez alkohola), zajedno sa prodavnicama u kojima se prodaju lokalni proizvodi i začini i razni pokloni.

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom je dostupan za lica u invalidskim kolicima i ostalim posebnim potrebama. Svaki zahtev u vezi pomoći i asistencije na aerodromu, putnici moraju obaviti preko svoje avio kompanije.

Milena Krstic

Oliver

Bas je velik aerodrom. Tri sata pre leta smo stigli i jedva smo se ukrcali na let koliko je velika guzva bila

5 godina ago

Review Imam Homeini Teheran. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago