Birmingem

Aerodrom Birmingem je međunarodni aerodrom smešten 13km jugoistočno od centra grada Birmingema. Zvanično je otvoren 1939. godine pod nazivom Elmond Aerodrom. Sedmi je po prometu putnika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Glavno čvorište je za avio kompaniju flybe. Takođe, predstavlja bazu i za Ryanair i TUI Airways.

LOUNGES

Aerodrom Birmingem poseduje više salona. Neki od njih su:

Aspire

Aerodrom se nalazi nakon kontrolnih pultova. Putnicima su na raspolaganju: obroci prilagođeni delu dana i raznovrsna osveženja, internet, mesta za punjenje elektronskih uređaja. Radno vreme salona je svakog dana od 04:30h do 20:30h.

Emirates lounge

Smešten je nakon kontrolnih pultova, kod kapija 40 i 68. Putnici mogu uživati u izboru pažljivo pripremljene hrane i usluge odlično opremljenog bara. Dostupni su im i: TV, monitor sa redom letenja, internet, tuš kabine i dobro opremljene biznis prostorije. Salon je na raspolaganju putnicima prve i biznis klase.

No1 Lounge

Nalazi se nakon kontrolnih pultova. Putnici imaju u ponudi: sveže obroke po želji, bar sa odličnom ponudom pića i toplih napitaka, neograničen internet, časopise i magazine koji se mogu poneti sa sobom na let. Radno vreme salona je od 04:30 do 20:30h.

Clubrooms

Nalazi se u blizini kapije 54. Salon sa najkvalitetnijom uslugom na aerodromu. Sa tri velike prostorije, udobnim foteljama i sofama, pogledom na pistu i prvoklasnim gostoprimstvom predstavlja savršeno mesto za opuštanje pre leta. U ponudi su: a la carte meni, neograničen internet, časopisi i magazini, lični konobar koji je na usluzi tokom boravka u salonu. Salon je dostupan putnicima starijim od 12 godina. Radno vreme je od 05:30 do 08:00h.

CHECK IN

Prijava na let je moguća na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije ukoliko to ista dozvoljava.

Na aerodromu Birmingem se šalteri otvaraju 4h pre dugolinijskih letova i 3 do 2h pre kratkolinijskih letova.

TRANSFER ZONA

Aerodrom Birmingem se sastoji od dva terminala: Terminala 1 i Terminala 2. Terminali su međusobno povezani zgradom Millenium.

Na terminalima su ujedno dolasci i odlasci za domaće i međunarodne letove.

TRANSPORT SA AERODROMA

Od aerodroma Birmingem do centra grada se mogu koristiti sledeća prevozna sredstva:

Autobus

Mreža Network Midlands autobusa saobraća od aerodroma do centra grada i mesta u okruženju. Autobus 97 povezuje aerodrom sa centrom grada 24h dnevno. Vreme putovanja je oko 45 minuta, a cena karte 2.30£.

Voz

Air-Rail besplatno saobraća od železničke stanice do Birmingem železničke stanice. Vreme putovanja je svega 2 minuta. Od Birmingem železničke stanice do centra grada se putuje oko 12 minuta, a cena karte se kreće od 3.00£.

Taxi

Vozila više kompanija se nalaze ispred terminala. Vreme putovanja do centra grada je oko 25 minuta, a cena karte se kreće od 25 do 30£.

Rent-a car

Kancelarije više kompanija se nalaze u sali za dolaske.

PARKING I GARAŽA

Aerodrom Birmingem poseduje oko 12000 parking mesta. U blizini terminala se nalaze tri višespratna parkinga. Mesta su podeljena na zone za kratkoročni i dugoročni parking.

Od terminala do parkiga se može stići internim autobuskim prevozom.

Više o rezervaciji parking mesta i ceni možete naći ovde.

SADRŽAJ NA AERODROMU

Aerodrom Birmingem raspolaže sa velikim brojem radnji i butika raznovrsnih proizvoda kako pre tako i nakon kontrolnih pultova. Takođe, putnici se mogu odmoriti i osvežiti u nekom od restorana i barova u ponudi. Na raspolaganju su i:

  • sale za konferenciju
  • pošta
  • bankomati i menjačnice
  • prostorija za molitvu
  • medicinski centar
  • prostorije za presvlačenje beba

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom Birmingem je odlično prilagođen osobama sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja sa rampama, toaletima, liftovima i rezervisanim parking mestima.

Može se zatražiti pomoć i asistencija na aerodromu, pre i nakon leta. Potrebno je obavestiti unapred, do 48h pre leta.

Sladjana Stanisic

Irina

Odličan aerodrom. Super ponuda kafića i barova i što je najbitnije internet besplatan i neograničen!!! Tako da mi je brzo vreme proletelo do leta.

4 godine ago

Review Birmingem. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago