Međunarodni aerodrom Abu Dhabi se nalazi u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Abu Dabi. Osnovan je 1974. godine i smešten 30.6km istočno od centra grada. Drugi je po veličini u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i prostire se na površini od 3.400 hektara.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

LOUNGES

Aerodrom raspolaže sa 8 salona koji se nalaze na terminalima 1, 2, 3 i sali za dolaske. Neki od njih su:

Al Reem Lounge na terminalu 1. Putnici biznis klase imaju besplatan pristup, dok ostali mogu kupiti propusnicu. Raspolaže prijatnim okruženjem, tuš kabinama, internetom, nekoliko TV-a sa međunarodnim kanalima, vrhunskom kuhinjom i pićem …

Etihad Premium Lounge na terminalu 1. Putnici biznis klase mogu uživati u luksuznom salonu sa uslugom i sadržajima na svetskom nivou. U ponudi su internet, igraonice za decu, TV, prostorija za pušače, švedski sto, prostorije za presvlačenje beba …

Al Ghazal Lounge na terminalu 2. Na raspolaganju su topli i hladni napici, raznovrsni obroci i grickalice, internet, TV, domaća štampa, časopisi. Otvoren je od 08h do 16h i 20h do 04h.

Etihad First Class Lounge & Spa smešten na terminalu 3. Po dolasku u salon, osoblje salona dočekuje putnika i preuzima kofere. U ponudi su vrhunski obroci međunarodne i domaće kuhinje, kokteli, topli napici, spa centar, igraonice za decu, salon za pušače, TV, prostorije za presvlačenje beba …

Etihad Arrivals Lounge u sali za dolaske. U svom sastavu ima tuš kabine, TV, internet, kanapee i grickalice, tople i hladne napitke …

WIFI

Na aerodromu putnici mogu da koriste besplatan internet. Potrebno je samo povezati se na “ADAC Free Wireless”.

CHECK-IN

Na šalterima za prijavu na let: Check in počinje najmanje 4h za letove avio kompanije Etihad Airways i 3h za ostale avio kompanije. Zatvara se 1 sat pre leta.

Interaktivni kiosci: na terminalima 1 i 3. Putnici se mogu sami prijaviti na let i preuzeti kartu za ukrcavanje.

Remote check in: mogućnost prijave na let sa 4 lokacije u gradu i 2 drop off šaltera za prtljag: City Terminal Check in, Abu Dhabi International Expo Check-In, Park Rotana Hotel Check in Kiosk, Crowne Plaza Yas Island check-in kiosk.

Putem interneta: na web stranici avio kompanije i putem mobilne aplikacije. Nakon prijave na let putnici mogu sami odštampati kartu za ukrcavanje.

TRANSFER ZONA

Na aerodromu se nalaze 3 terminala. Terminali 1 i 2 se nalaze u susednim zgradama, 2km udaljenosti. Postoji prevoz internim shuttle autobusom na svakih 15 do 20 minuta.

  • Terminal 1 – najstariji deo aerodroma
  • Terminal 2 – novija zgrada aerodroma, zasebna od terminala 1
  • Terminal 3 – najnoviji deo aerodroma, povezan sa zapadnom stranom terminala 1

TRANSPORT

Autobus – linija A1, kreće sa svakog terminala i staje na svim redovnim stanicama do centra grada. Saobraća na svakih 40 minuta, 24h dnevno. Cena karte u jednom pravcu je 4د.إ.

Taxi – vozila se nalaze ispred svakog terminala. Cena se obračunava po taksimetru. Dostupna su i vozila prilagođena osobama sa umanjenom sposobnošću kretanja.

Etihad Chauffeur & Coach – dostupna luksuzna vožnja za putnike prve i biznis klase. Potrebna je prethodna rezervacija.

Rent-a car – vozila se mogu iznajmiti na šalteru koji se nalazi unutar Skypark Plaza naspram terminala 3.

PARKING

Aerodrom raspolaže velikim brojem parking mesta.

  • Terminal 1 i 3 Car Park – kratkoročno parkiranje, od 10€ po započetom satu.
  • Terminal 2 i Garden aCar Park – kratkoročno parkiranje, od 5€ po započetom satu.
  • Valet parking – nalazi se u delu za odlaske ispred terminala 1 i 3. Nije potrebna prethodna rezervacija.

FREE SHOP, MENJAČNICE I BANKE

Na aerodromu Abu Dhabi se nalaze kafići, prodavnice i butici gde se mogu naći poznati modni brendovi, lokalna hrana, pića, dnevna štampa, kozmetički proizvodi….

  • Menjačnice – 16 menjačnica
  • Pošta
  • Lokalne banke
  • Klinika – na terminalu 1, u tranzitnom delu. Dostupna 24h dnevno.
  • Apoteke – međunarodne i lokalne apoteke na sva tri terminala
  • Služba hitne pomoći
  • Hoteli

LICA SA INVALIDITETOM

Aerodrom Abu Dabi je dostupan za putnike sa otežanom pokretljivošću, sa kolicima koja se mogu zatražiti na zahtev. Postoji poseban parking prilagođen ovim putnicima i terminali su opremljeni sa posebnom opremom, uključujući liftove, toalete i drugo.

Anonimni

Caja

Transport do centra grada je vrlo jeftin i dobro organizovan

5 godina ago

Review Abu Dabi. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Stanisic

Recent Posts

OR Tambo Johanezburg

4 godine ago

Odesa

4 godine ago

Danilo Galički Lavov

4 godine ago

Platov Rostov na Donu

4 godine ago